CINE împarte cele 15 MILIOANE de euro de la Guvern pentru TELEVIZIUNI

CINE împarte cele 15 MILIOANE de euro de la Guvern pentru TELEVIZIUNI

Ordonanța de urgență emisă de Guvernul Ponta pentru acordarea ajutorului de stat pentru televiziuni spunea că cele 15 milioane de euro destinate posturilor care difuzează programe de știri, culturale și educative vor fi acordate începând cu data de 1 iulie.

După publicarea ordonanței în Monitorul Oficial urma ca Guvernul să elaboreze o Hotărâre de Guvern prin care să se stabilească criteriile de acordare a banilor și destinatarii, însă după exilul lui Victor Ponta la Istanbul, s-a decis ca Ministerul Finanțelor să ceară membrilor CNA să elaboreze normele metodologice pentru ajutoarele de stat acordate televiziunilor, scrie  BN24.ro .

Săptămâna viitoare CNA va începe să lucreze la proiect, a declarat Răsvan Popescu, membru în CNA.

„Săptămâna viitoare se va lucra la normele de aplicare. Am cerut puncte de vedere în legătură cu criteriile de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Culturii. Se va constitui un organism alcătuit din membrii CNA şi reprezentanţi de la cele două ministere care vor lucra la normele de aplicare ale ordonanţei. Banii vor trece pe la CNA şi de aici vor fi distribuiţi prin licenţe”, a spus Popescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka

5 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin