CINE împarte cele 15 MILIOANE de euro de la Guvern pentru TELEVIZIUNI

CINE împarte cele 15 MILIOANE de euro de la Guvern pentru TELEVIZIUNI

Ordonanța de urgență emisă de Guvernul Ponta pentru acordarea ajutorului de stat pentru televiziuni spunea că cele 15 milioane de euro destinate posturilor care difuzează programe de știri, culturale și educative vor fi acordate începând cu data de 1 iulie.

După publicarea ordonanței în Monitorul Oficial urma ca Guvernul să elaboreze o Hotărâre de Guvern prin care să se stabilească criteriile de acordare a banilor și destinatarii, însă după exilul lui Victor Ponta la Istanbul, s-a decis ca Ministerul Finanțelor să ceară membrilor CNA să elaboreze normele metodologice pentru ajutoarele de stat acordate televiziunilor, scrie  BN24.ro .

Săptămâna viitoare CNA va începe să lucreze la proiect, a declarat Răsvan Popescu, membru în CNA.

„Săptămâna viitoare se va lucra la normele de aplicare. Am cerut puncte de vedere în legătură cu criteriile de la Ministerul Educaţiei şi Ministerul Culturii. Se va constitui un organism alcătuit din membrii CNA şi reprezentanţi de la cele două ministere care vor lucra la normele de aplicare ale ordonanţei. Banii vor trece pe la CNA şi de aici vor fi distribuiţi prin licenţe”, a spus Popescu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...