Ciorbea a fost inspirat când a ales să fie Avocat al Poporului. Funcţia de la ASF era neconstituţională

Ciorbea a fost inspirat când a ales să fie Avocat al Poporului. Funcţia de la ASF era neconstituţională

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că democrat-liberalii sesizează miercuri Curtea Constituţională în privinţa numirii lui Victor Ciorbea la ASF, pe motiv că aceasta ar fi ilegală, încălcând Constituţia, Ciorbea neîndeplinind condiţiile prevăzute în lege pentru a ocupa această funcţie.

„PDL sesizează astăzi Curtea Constituţională cu privire la numirea ilegală a lui Victor Ciorbea la ASF, considerând că această numire este neconformă cu articolul 1 alineatele 3 şi 5 din Constituţie“, a aspus Paul.

Plenul Parlamentului a aprobat marţi numirea lui Victor Ciorbea ca membru neexecutiv în ASF, el obţinând 326 de voturi pentru şi 16 împotrivă.

Fostul premier Victor Ciorbea a renunţat la calitatea de membru neexecutiv al ASF pentru a candida pentru funcţia de Avocat al Poporului, ]nainte de deciyia CCR, având atât susţinerea social-democraţilor, cât şi a liberailor.

„Da, am renunţat la poziţia din ASF pentru că voi candida la funcţia de avocat al poporului. Decizia mea nu are legătură cu contestaţia depusă de PDL la Curtea Constituţională“, a confirmat fostul premier pentru Economica.net.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...