Comisia juridică - raport de admitere a cererii de urmărire penală pentru senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu

Comisia juridică - raport de admitere a cererii de urmărire penală pentru senatorii Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis, marți, Senatului copiile celor patru volume cu actele de urmărire penală în cazul senatorilor Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu.

Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES ARHIVA

Comisia juridică din Senat a dat marți raport de admitere privind solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu.

"Comisia, cu majoritate de voturi, a avizat favorabil solicitarea Parchetului. Vom trimite către Plenul Senatului raport de admitere asupra cererii de începere a urmăririi penale pentru cei doi colegi senatori", a anunțat președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, la finalul ședinței.

El a spus că raportul ar putea să intre pe ordinea de zi a plenului de marți.

Potrivit unor surse oficiale, raportul a avut 8 voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT.
AGERPRES/(AS — autor: Florin Bărbuță, Daniel Alexandru Florea editor: Cristina Tatu, Georgiana Tănăsescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit