Comisia juridică a respins încuviințarea arestării preventive și percheziției domiciliare a deputatului liberal Mircea Roșca

Comisia juridică a respins încuviințarea arestării preventive și percheziției domiciliare a deputatului liberal Mircea Roșca

Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins marți cele trei cereri ale ministrului Justiției care îl privesc pe deputatul PNL Mircea Roșca, de percheziție domiciliară, reținere și arestare preventivă, a declarat vicepreședintele comisiei Ciprian Nica.

AGERPRES/(A-autor: Dana Piciu, editor: Cristina Tatu)

"Sunt trei cereri de la Parchetul General cu privire la deputatul Mircea Roșca, cu privire la percheziție, la reținere și arestare. În urma deliberării, la care au participat 23 de colegi deputați, rezultatul votului este următorul: cu privire la percheziție — 10 voturi pentru, 13 împotrivă, nicio abținere. Cu privire la reținere: 6 voturi pentru, 16 voturi împotrivă și o abținere. Cu privire la arestare: 7 voturi pentru arestare, 15 voturi împotrivă și o abținere. Prin urmare, vreau să vă aducem la cunoștință că noi, PSD, am înțeles mesajul transmis de popor prin votul dat duminică, la turul doi pentru alegerile prezidențiale, și, așa cum ați văzut, am deblocat cererea ministrului Justiției cu privire la arestarea colegului nostru, cu părere de rău, a domnului deputat Adam și noi am votat în favoarea încuviințării arestării. Dincoace, nu mai fac niciun comentariu", a spus Nica, la finalul ședinței Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

Întrebat dacă deputații PSD au votat, în cazul deputatului PNL Mircea Roșca, împotriva cererilor ministrului Justiției pentru "a strica imaginea PNL"—așa cum susțin liberalii — Nica a spus că "asta este opinia domniilor lor".

"Ne-au obișnuit cu aceste acuzații pe tot parcursul acestei perioade de când au ieșit din cadrul USL, o parte a liberalilor, dânșii sunt învățați numai să acuze. Prin urmare, dacă vedeți și rezultatul votului este fluctuant, deci nu ai cum să spui că ei au votat în linie. Nici noi nu am fost majoritari astăzi în comisie pentru că foarte mulți colegi de-ai noștri s-au retras de la lucrări", a arătat Ciprian Nica.

Potrivit deputatului liberal, Theodor Nicolescu, vicepreședinte al Comisiei juridice, "este posibil" ca deputații PSD să fi votat împotriva cererii ministrului Justiției pentru a strica imaginea PNL, în timp ce liberalii din comisie au votat favorabil.

AGERPRES/(A-autor, Dana Piciu, editor: Vicențiu Purcărea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?