Comunitatea Uniţi Salvăm: Aţi observat că s-a cam dus vopseaua de pe cioară?/Protest, duminică la 16.00

Comunitatea „Uniți Salvăm”, care anul trecut a organizat zile în șir proteste în București împotriva exploatării cu cianuri a zăcămintelor de la Roșia Montană anunță un protest pentru duminică la ora 16. De această dată, este vizată Ordonanța de Urgență emisă de Guvern care legalizează pentru 45 de zile traseismul politic.

Iată textul anunțul protestului de duminică, postat pe contul oficial al Comunității „Uniți Salvăm!”

Ordonanța de urgență care dă liber la cumpărarea primarilor de către partidul dominant a trecut! Printr-o suspendare temporară a legii migrației politice, primarii și consilierii locali au un răgaz de 45 zile să se mute la care dă mai mult, indiferent de votul cetățenilor.

E un fel de baba oarba cu viitorul nostru, un joc al corupției care confirmă lozinca pe care am strigat-o și toamna trecută, și în iarna lui 2012: „Toate partidele — aceeași mizerie!” E modul Guvernului Ponta de a sărbători un an de la 27 august 2013, când a trimis Parlamentului Legea Specială pentru Distrugerea Roșiei Montane.

Să închidem puțin ochii și să ne întoarcem cu spatele cât timp primarii se decid în ce partid vor de fapt să fie? Să legitimăm dreptul politicianului la oportunism feroce, la pupincurism și la ignorarea cetățenilor? Să vă dăm și portofelul vreo 45 de zile sau îl luați singuri?

Protestăm DUMINICĂ de la ora 16 în Piața Universității și în piețele centrale ale altor localități împotriva traseismului politic și a regresului democratic al României.

IMPORTANT! Acesta este un protest civic, în sprijinul unor principii democratice. Nu ne asociem în niciun fel acțiunilor diferitelor partide, fie ele de opoziție sau la putere. Nu agreăm confiscarea protestului în favoarea vreunei campanii electorale. Însemnele partidelor și ale candidaților nu sunt binevenite.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

4 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

5 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia