COZMIN GUŞĂ: Întâlnirea Udrea-Băsescu, de sorginte RITUALICĂ

COZMIN GUŞĂ: Întâlnirea Udrea-Băsescu, de sorginte RITUALICĂ

COZMIN GUŞĂ: Întâlnirea Udrea-Băsescu, de sorginte RITUALICĂ

"Întâlnirea e una de sorginte ritualică pentru că transferul de ştafetă între un preşedinte care a stat 10 ani la Cotroceni şi cineva pe care l-ar alege acest preşedinte drept succesor nu e un lucru de analizat de către neiniţiaţi. Este un lucru fundamental, care, indiferent care ar fi acel scor, este un izvor a ceea ce a mai rămas din mandatul politic al cuiva care este sau nu este apreciat de către cetăţenii României. În acest moment, întâlnirea are o greutate mult mai mare decât asta pe care vor să o sugereze organizatorii întâlnirii pentru că ea trebuie să fe urmată de o dezbatere in extenso. Este treaba preşedintelui să lămurească concluziile întâlnirii pentru că e vorba de un transfer de ştafetă. Preşedintele României e dator să ne spună cui transferă moştenirea sa politică. Aici nu vorbim doar despre popularitate, aici vorbim despre un şir de proiecte pe care Traian Băsescu trebuie să le dea unui candidat, iar apoi, după turul 2, în acea lună în care mai avem un preşedinte care iese la pensie şi un preşedinte nou ales, să se hotărască şi să negocieze cu noul preşedinte acel transfer de proiect", a spus Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

"O asemenea întâlnire nu poate fi luată în râs, e o opţiune fundamentală, iar lucrurile pe care le va spune Băsescu şi pe care le-am ghicit în parte din prezentarea lui Udrea sunt importante instituţional în statul român. Noi ne-am obişnuit să gândim în statul român "cine face mai sus decât altul". Nu e aşa. În statul român sunt proiecte perene care trebuie să fie transferate de la o administraţie la cealaltă", adaugă consultantul politic.

În opinia sa, rămâne de văzut către cine se va face transferul de mandat.

"Prin această întâlnire de la Cotroceni am asistat la un transfer de mandat pe timpul campaniei electorale, dacă am asistat la aşa ceva, pentru că urmează să vedem ce va zice Băsescu, între actualul preşedinte şi un candidat pe care actualul preşedinte l-a ales să-i ducă mai departe proiectele. Pentru că până azi suntem în ambiguitate: cine va continua proiectele specifice ale actualului preşedinte - le va continua Elena Udrea, le va continua Cristian Diaconescu, le vor continua amândoi, va fi probabil şi Iohannis invitat să continue aceste proiecte? Aceste lucruri le vom afla în această seară", adaugă Guşă.

"În mod evident, întâlnirea va lăsa urme. O asemenea întâlnire era necesară. Personajul putea să fie Udrea, Diaconescu, Iohannis sau Ponta. Deocamdată, pentru această întâlnire a fost Udrea", a încheiat Guşă.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro