Cum a mințit Klaus Iohannis în direct și la oră de vîrf în cazul Scroviștea




Cum a mințit Klaus Iohannis în direct și la oră de vîrf în cazul Scroviștea

La Președinte nou, presă veche.
La sindrofia de la Cotroceni, fătucele și guguștiucii presei tot mai insolvente  au venit din nou, ca pe vremea lui Traian Băsescu, cu întrebări cărate în gură de la redacții, puse acolo de șefi, la rîndul lor, aducîndu-le, tot în gură, de la moguli, unii în pușcărie, alții pe cale de a intra.

Unui  guguștiuc cu bărbuță ca de peri pubian    Dan Voiculescu i-a pus în gură prin intermediul lui Mihai Gâdea o întrebare tendențioasă despre Traian Băsescu. De cîteva zile, haznaua Trustului Intact dă în clocot de indignare că fostul președinte s-a mutat la Scroviștea și nu la Rahova, cum i-ar dori Felix cel care informează.

Din motive care-mi scapă, Traian Băsescu a comunicat dezastruos în această chestiune, lăsînd să se adîncească în opinia publică imaginea unui fost care vrea să fie mai departe actual măcar ca locatar al unui complex prezidențial.

Lucrurile stau însă net diferit.
La așa zisa conferință de presă singurul moment în care Imperatorul s-a enervat, repetînd scena cu paltonul de la Paris, a fost cel în care și-a amintit –citez- că după 100 de zile Guvernul nu i-a dat casa care-i revine prin lege.
Această ieșire nervoasă, confirmînd că  e fiară cînd e vorba de un  privilegiu de care e lipsit, a dezvăluit într-un fel și de ce s-a mutat Traian Băsescu la Scroviștea.
În nici un caz, pentru că murea să stea într-un complex prezidențial, ci pentru că Klaus Iohannis a făcut o criză de nervi Structurilor, pentru că el nu s-a mutat încă în vila locuită de fostul președinte.

Iresponsabilul vesel Victor Ponta, golănaș în chestiunea casei lui Traian Băsescu, s-a udat tot la criza de nervi ce se putea lăsa cu o criză de Guvern. Drept urmare, el s-a grăbit să-i găsească o locație temporară fostului președinte pînă i se repară vila atribuită prin Lege, pentru a se putea începe la vilă pregătirile  în vederea mutării lui Klaus Iohannis.

De acest aranjament știau nu numai Victor Ponta, dar și Klaus Iohannis.
Spre stupoarea mea, Klaus Iohannis a declarat că nu știe nimic de acest aranjament, contribuind, alături de concubinul său de Putere, Victor  Ponta, la adîncirea unei imagini nedrepte despre Traian Băsescu. Soțul viitoarei Prime Doamne putea să  spună adevărul despre aranjament,  subliniind că vinovat de toată împuțiciunea asta e Victor Viorel Ponta. Îl obliga la asta nu numai Adevărul, dar și sloganul O altfel de politică. O altfel de politică înseamnă și fair play, absent din România  de mahala politică.

Klaus Iohannis a dovedit însă, prin încercarea de a-l vîrî în rahat pe fostul președinte că nu practică o altă politică decît  de pînă acum:
Politica de șmecher dîmbovițean.

Ion Cristoiu


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...