Cum dădea Bunea Stancu ordine din arest-STENOGRAME

Cum dădea Bunea Stancu ordine din arest-STENOGRAME

Tribunalul Galați judecă marți cererea DNA de arestare preventivă a lui Gheorghe Bunea Stancu, președintele PSD al Consiliului Județean Brăila,  cerere făcută de procurorii anticorupție tocmai pentru că baronul PSD de Brăila a fost prins transmițând  instrucțiuni către alți suspecți din dosar, deși Bunea Stancu era arestat la domiciliu și legea îi interzicea să ia legătura cu ceilalți suspecți sau cu martorii din dosar.

“De aici încolo,  îi spui lu’ domnu’ respectiv, orice problemă este pe <<CONCIVIA>>, nu are treabă cu mine, nu are treabă cu RĂZVAN, de la mine citire…” – ordin transmis de  baronul PSD, președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, către administratorului  firmei unde era acționar majoritar, firmă spre care a dirijat majoritatea contractelor  de achiziții publice. Administratorul firmei, Vasile Soare, este și el urmărit penal, ca și patronul său, Bunea Stancu.

Gheorghe Bunea Stancu, prin telefonul fiului său Răzvan, ar fi vorbit cu intermediarul Sorin Costin, pentru a-i transmite instrucțiuni suspectului Vasile Soare, administratorului firmei CONCIVIA, controlată de baronul PSD.  Grija lui Bunea Stancu era ca Soare, administratorul firmei CONCIVIA să nu-l sune pentru a-l întreba cum să rezolve anumite probleme ale societății. Dacă ar fi fost interceptată o astfel de convorbire, ar fi reprezentat o probă și mai directă a legăturii lui Bunea Stancu chiar cu administrarea firmei către care a dirijat majoritatea contractelor de achiziții publice din calitatea sa de președinte al Consiliului Juțean Brăila și de ordonator principal de credite. Adică, la dosar s-ar mai fi adăugat o infracțiune. În plus, în convorbirile telefonice, administratorul CONCIVIA, Vasile Soare, ar fi scăpat detalii despre modul în care baronul PSD Bunea Stancu a dirijat majoritatea contractelor de achiziții publice ale Consiliului Județean Brăila către firma sa, iar aceste  amănunte care ar fi îngreunat situația juridică a lui Bunea Stancu.

După ce a vorbit cu fiul lui Bunea Stancu și apoi cu un “domn” ( care ar fi însuși Bunea Stancu-surse), intermediarul Sorin Costin a luat legătura telefonică cu administratorul CONCIVIA, Vasile Soare, căruia i-a transmis ordinele baronului PSD.

Câteva scurte fragmente din dialogurile interceptate.

* Convorbire dintre Răzvan, fiul lui Bunea Stancu, și intermediarul Sorin Costin din data de 9 august

SORIN: Ce faci, dom’le?

RĂZVAN ( fiul lui Bunea Stancu): Ce să fac, bine! Ă… p-acasă, p-aicea.

(…)

SORIN: Spune-i să nu cumva, să facă greşeala, că…

RĂZVAN: Da.

SORIN:… să… să ia legătura sau să-i răspundă la telefon sau dacă vine la poartă, să nu-l primească pă  VASILE, pă  SOARE.

RĂZVAN: Da, da, da. Păi fac acuma o listă, cu toţi ăştia de aicea. ( o listă cu toți învinuiții și toți martorii din dosarul Bunea Stancu -nn)

SORIN: Pentru că este… este parte în aşa şi…

RĂZVAN: Da, da.

SORIN:… el poate că din neştiinţă, din … na, ca tot omul…

RĂZVAN: Da, da.

SORIN:… s-ar putea să vină. Deci dacă este…

RĂZVAN: Nu, deci nici, nici eu nu o să-i… n-o să-i mai răspund la telefon, nici o problemă.

SORIN: Poftim?

RĂZVAN: Nici eu, nu-i mai răspund, nu. ( ceea ce poate însemna că i-a mai răspuns! -nn)

SORIN: De ce? A, nici tu nu mai răspunzi? Dar ce treabă ai tu?

RĂZVAN: Nu! Bine, n-am.

SORIN: Da. Bine mă, hai! Bine, bine!

RĂZVAN: Staţi puţin, că vrea să vor…

 Răzvan pasează telefonul unui „domn” (Bunea Stancu- sursele RL) pentru a continua convorbirea cu SORIN

DOMN: Să trăieşti, SORIN!

SORIN:Să trăieşti, bună dimineaţa!

DOMN: Deci, vezi că RĂZVAN nu mai are ce să caute la “CONCIVIA”!

SORIN: Da domnule, ştiu!

DOMN: De aici încolo, de aici încolo, îi spui lu’ domnu’ respectiv, orice problemă este pe “CONCIVIA”, nu are treabă cu mine, nu are treabă cu RĂZVAN, de la mine citire…

 Instrucțiuni pentru vizite nocturne

DOMN: Tu… acuma n-ai cum să vii, că-i presa pe aicea şi te filmează, dă-i în mama lor! Nu vreau să te filmeze, mai pă seară, vorbim noi mai pă seară, vedem noi.

SORIN: Da dom’le dar nu am nici o jenă, dom’le, eu îs mut, nu… îs imun! Ei mă întreabă, eu nici nu-i bag în seamă, ca şi cum văd nişte statui!”

Gheorghe Bunea Stancu a fost reținut de DNA pentru că în perioada 2009-2013 a direcționat contracte de achiziții publice ale  Consiliului Județean Brăila,  în special către firma sa CONCIVIA, dar și către firme controlate de clienți PSD, între care SC Tancrad SRL Galați. Tribunalul Galați a respins solicitarea DNA de arestare preventivă (cazare în celula Poliției ) și a decis că e suficientă arestarea la domiciliu.

Acum, la noua cerere a DNA de arestare preventivă există probe concrete că Bunea Stancu a încălcat regulile arestului la domiciliu. E greu de precizat dacă instanța Tribunalului Galați va fi, în continuare, indulgentă cu baronul PSD și-l va lăsa să doarmă acasă pentru a putea primi vizite nocturne de consiliere juridică.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

4 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!