Curtea Constituţională validează rezultatele alegerilor/Traian Băsescu participă la ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte

Curtea Constituţională validează rezultatele alegerilor/Traian Băsescu participă la ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte

Curtea Constitutionala valideaza, vineri, rezultatele alegerilor prezidentiale. Ceremonia de validare a lui Klaus Iohannis in functia de presedinte este programata vineri la ora 12:00, la sediul Curtii Constitutionale. Presedintele in functie Traian Basescu a anuntat ca va participa la ceremonia de validare a presedintelui ales, Klaus Iohannis.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat vineri ca cel mai probabil presedintele ales Klaus Iohannis ar urma sa depuna juramantul in Parlament cu o zi inainte de finalizarea mandatului lui Traian Basescu si ca din verificarea proceselor verbale nu s-a gasit nimic care sa schimbe situatia stabilita de BEC.

Inainte de sedinta de validare, seful CCR a subliniat ca este o zi importanta pentru tara, adaugand ca are emotii. "Pentru ca orice om normal are emotii", a afirmat Zegrean.

Despre data depunerii juramantului in Parlament de catre noul sef al statului, presedintele Curtii a precizat : "Pai, ar trebui, dupa socotelile mele, in 21 (decembrie - n.r.), cred, cu o zi inainte de expirarea mandatului actualului presedinte, dar tara nu poate sa ramana fara presedinte. Cine isi asuma riscul sa lase tara fara presedinte macar o zi?".

El a precizat ca CCR nu mai are de solutionat contestatii pe tema alegerilor. "Am verificat ieri toate dosarele, totul este in regula, s-au verificat toate procesele verbale intocmite de birourile electorale central, judetene, biroul electoral al sectiilor de votare si asa mai departe si nu s-a gasit nimic semnificativ, nimic care ar putea sa schimbe situatia stabilita de BEC", a explicat seful CCR.

Zegrean nu a dorit sa faca declaratii, intrebat despre cazul in care instanta suprema ar lua o decizie nefavorabila lui Klaus Iohannis in procesul de incompatibilitate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…