CUTREMUR/Adevăratul CUTREMUR care vine peste România

Un cutremur similar celui din 1977 ar provoca pierderi materiale de 5 miliarde de euro, potrivit experților. Peste exact patru luni România va suferi o pagubă aproape dublă, fără să aibă loc o catastrofă naturală sau tehnologică. Iar rahații care spun că reprezintă clasa politică a României ne ascund acest dezastru. Singurul care a mai vorbit despre fenomen a fost Traian Băsescu. Însă și el tace de ceva vreme, pe fondul intoxicărilor despre ''bunăstarea'' adusă de Codul Fiscal. 

Nimeni nu scoate un cuvânt despre ADEVĂRATUL ȘI SINGURUL obiectiv de politică internă și externă care ar trebui să stea în fața României până la sfârșitul acestui an: salvarea celor circa 8 miliarde de euro fonduri europene, care vor fi pierdute iremediabil la 31 decembrie 2015.

Cifre și date fără INTERPRETĂRI

 Uniunea Europeană a acordat României, în exercițiul bugetar 2007-2013, 30 de miliarde de euro pentru dezvoltare. Din aceștia, 10 miliarde de euro au fost subvențiile directe pentru agricultură. Restul de 20 de miliarde a fost absorbit până în prezent în proporție de 50%. Mai sunt 10 miliarde de euro, bani curați, pe care Bruxelles-ul îi va lua României, ca necheltuiți, până la sfârșitul anului. Există promisiuni că România ar mai putea absorbi, în final, 1-2 miliarde.

Însă, indiferent de ce manevre de ultimă oră s-ar mai face, și orice concesii ne-ar mai face Bruxelles-ul, cel puțin 7 miliarde vor rămâne neabsorbite.

Mai mult, pierderea va fi și mai mare. Pentru toate proiectele contractate și nefinalizate până la 1 ianuarie 2016 se vor returna banii încasați iar investițiile vor fi finanțate din bani de la Buget...

Pornind de la aceste date cutremurătoare, poți să te întrebi dacă nu cumva unii care iau decizii așa-zis populiste în România fac de fapt jocurile unora cu care merg să-și facă poze pe la Baku?

Datoria publică a României a EXPLODAT, și se estimează că va trece de pragul ROȘU de 40% până la sfârșitul acestui an!

Guvernul Ponta a împrumutat numai în ultimul an peste 4 miliarde de euro! 

Toți tac....

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta