CUTREMUR/Patronul Evz, Dan Andronic, REȚINUT! Remus Truică, ÎNCĂTUȘAT!

Au început reținerile în noul mare dosar al retrocedărilor în care sunt implicați Prințul Paul Lambrino, Dan Andronic, Claudiu Lucian Mateescu, director general Impact, și milionarul Remus Truică.

02.00 Așa-zisul patron al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, a fost REȚINUT!

23.55 Remus Truică, fostul șef de cabinet al fostului premier Adrian Năstase este REȚINUT procurorii de la  DNA Brașov! Este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, dare de mită, trafic de influență, alte infracțiuni. În fapt, este acuzat că a preluat drepturi litigioase de la Prințul Lambrino, obținând ulterior, prin dare de mită, proprietăți din fostele Domenii ale Coroanei, care apartineau statului și nu puteau fi retrocedate. Prejudiciul este de peste 136 milioane de euro. Înainte de Truică, procurorii l-au reținut și pe Marius Marcovici, fostul consilier al fostului premier călin Popescu Tăriceanu.

La audieri se află Dan Andronic, directorul general al cotidianului central Evenimentul zilei. De asemenea, omul de afaceri Mateescu și avocatul Eugen Roșu. Prințul Lambrino a scăpat deocamdată de audieri deoarece, în drum spre DNA Brașov, i s-a făcut rău și procurorii au decis să-l interneze la Spitalul de Urgență din Ploiești.

Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, a fost reţinut miercuri de procurorii DNA Braşov, în dosarul privind retrocedările ilegale cu un prejudiciu estimat la 136 de milioane de euro.

Dan Andronic, Remus Truică și Claudiu Lucian Mateescu sunt, în continuare, audiția la DNA Brașov și ar putea fi reținuți și ei.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere