CUTREMUR/Urdăreanu a fost REȚINUT! Și Nichita a fost ÎNCĂTUȘAT!

CUTREMUR/Urdăreanu a fost REȚINUT! Și Nichita a fost ÎNCĂTUȘAT!

Risc Seismic

Tiberiu Urdareanu a parasit sediul DNA in jurul orei 19,05, dupa ce a fost audiat aproape cinci ore, cu catuse la maini si a fost urcat intr-o masina cu girofar. Acesta este cercetat pentru acte de coruptie, dupa cum anuntase anterior societatea UTI Grup, condusa de omul de afaceri.

Acesta nu a dorit sa discute cu ziaristii, marginindu-se sa declare: "Nu pot sa comentez".

UPDATE: Primarul suspendat al Iașiului a fost și el reținut de procurorii DNA. El va fi dus în fața judecătorilor, vineri, cu cerere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Gheorghe Nichita e și el implicat în dosarul lui Tiberiu Urdăreanu! El a fost pus sub acuzare în dosarul lui Tiberiu Urdăreanu, patronul UTI. Potrivit unor surse judiciare, Nichita ar fi pretins de la omul de afaceri un procent de 10% din contractul derulat de Primăria Iași cu privire la managementul traficului rutier.

Tiberiu Urdăreanu a ieșit încătușat de la DNA, el primind mandat de reținere pentru 24 de ore.

"Domnului Tiberiu Urdareanu i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in legatura cu presupuse acte de coruptie. Societatea UTI Grup a pus la dispozitia organelor de cercetare toate documentele solicitate si va colabora in continuare, in mod prompt si transparent, cu autoritatile in vederea stabilirii adevarului, furnizand orice informatie este solicitata de organele de ancheta", precizeaza compania, intr-un comunicat publicat pe site.

Tiberiu Urdareanu a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 12:20, fiind insotit de agentii de politie judiciara care au pus in executare mandatul de aducere emis pe numele sau.

Tiberiu Udrareanu este actionar majoritar al grupului UTI. Legaturile politice ale lui Urdareanu au dus de-a lungul timpului la specializarea UTI in contracte pe bani publici si fonduri europene. UTI este abonat la contracte in domeniul IT si securitate cu companii de stat, ministere si primarii.

Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR, partidul condus de vicepremierul Gabriel Oprea.

Tiberiu Urdareanu, un personaj extrem de puternic, figura in 2014 pe locul 46 in TOP 300 Capital cu o avere evaluata la 98-100 milioane de euro.

Tiberiu Urdareanu, fost ofiter superior la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este fiul fostului general de armata Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Directiei de tancuri din Ministerul Apararii Nationale.

Clienti actuali si trecuti ai UTI Grup: MApN, MAI, Parlament, Nuclearelectrica, Portul Constanta, Primaria Bucuresti, Aeroportul Otopeni.

Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a realizat dosarul electronic de sanatate, sistemul de plata a rovinietei si sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).

De asemenea, UTI a castigat contracte pentru lucrari la magistrala M5 a metroului bucurestean, aeroporturile din Iasi, Bacau si Satu Mare.

Grupul a avut si contracte pentru lucrari la mai multe spitale si clinici, printre care Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, Spitalul Municipal din Ploiesti si Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...