Dacian Cioloș o spune RĂSPICAT: NU DĂM BANI la biserici! I-am COMUNICAT Patriarhului!

Primul ministru Dacian Cioloș a declarat în această seară că Guvernul nu va finanța în acest an construirea de biserici. Cioloș a spus că i-a comunicat și Patriarhului Daniel acest lucru. ''Am dat bani pentru creșterile de salarii pentru personalul clerical în urma hotărârilor Parlamentului. Rămânem la varianta inițială de a nu finanța construirea de biserici. I-am comunicat asta și Sfinției sale Daniel. Și i-am comunicat că așteptăm o mai mare implicare a Bisericii, nu numai a Bisericii Ortodoxe, în proiecte sociale. Sunt prea multe constrângeri bugetare și nu este cazul să mai alocăm bani și pentru construirea de biserici. Cred că este bine ca aceste finanțări să fie decise la nivel local, de către comunitățile respective. Am observat, trebuie să o spun, în aceste zile, o oarecare rumoare în societate legat de această temă. Și este bine ca lucrurile să se clarifice'', a declarat Dacian Cioloș la briefingul de presă de la Guvern. 

'In aceste zile, cand au fost discutii legate de finantarea sau nu a lacaselor de cult, dincolo de justificarea sau nu a bugetului public, am simtit o tensiune foarte mare in societate legata de aceste lucruri si cred ca impreuna trebuie sa vedem cum facem sa depasim aceste tensiuni si aceste conflicte din societate care nu fac bine nici de o parte, nici de alta. Nu cred ca in felul acesta putem sa ne clarificam lucrurile, sa ne limpezim principiile si valorile pe care vrem sa cheltuim inclusiv banul public si nu in felul acesta putem sa ajungem la o stare de incredere in noi si in ceea ce putem sa facem. I-am spus si parintelui patriarh ca eu raman deschis sa vad in ce fel putem colabora pe viitor cu toate cultele, pe de alta parte i-am inteles si pe cei care vor o cheltuire eficienta a banului public', a mai spus Ciolos, in conferinta de presa de la Palatul Victoria.

  Reamintim ca proiectul de buget pus in dezbatere publica vineri, 4 decembrie, nu prevedea alocari de bani pentru constructii de biserici. Reactia initiala a purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane a fost una de dezamagire.

Ulterior, premierul Dacian Ciolos a avut o convorbire telefonica cu Patriarhul Daniel si, potrivit unui comunicat de presa, i-a transmis sefului Bisericii Ortodoxe Romane ca Guvernul va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante "in functie de posibilitati".

Proiectul final de buget 2016 a fost adoptat astazi si, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Guvernului, el pastreaza decizia initiala, de a nu aloca fonduri pentru constructia de biserici.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde