Dacian Cioloș o spune RĂSPICAT: NU DĂM BANI la biserici! I-am COMUNICAT Patriarhului!

Dacian Cioloș o spune RĂSPICAT: NU DĂM BANI la biserici! I-am COMUNICAT Patriarhului!

Primul ministru Dacian Cioloș a declarat în această seară că Guvernul nu va finanța în acest an construirea de biserici. Cioloș a spus că i-a comunicat și Patriarhului Daniel acest lucru. ''Am dat bani pentru creșterile de salarii pentru personalul clerical în urma hotărârilor Parlamentului. Rămânem la varianta inițială de a nu finanța construirea de biserici. I-am comunicat asta și Sfinției sale Daniel. Și i-am comunicat că așteptăm o mai mare implicare a Bisericii, nu numai a Bisericii Ortodoxe, în proiecte sociale. Sunt prea multe constrângeri bugetare și nu este cazul să mai alocăm bani și pentru construirea de biserici. Cred că este bine ca aceste finanțări să fie decise la nivel local, de către comunitățile respective. Am observat, trebuie să o spun, în aceste zile, o oarecare rumoare în societate legat de această temă. Și este bine ca lucrurile să se clarifice'', a declarat Dacian Cioloș la briefingul de presă de la Guvern. 

'In aceste zile, cand au fost discutii legate de finantarea sau nu a lacaselor de cult, dincolo de justificarea sau nu a bugetului public, am simtit o tensiune foarte mare in societate legata de aceste lucruri si cred ca impreuna trebuie sa vedem cum facem sa depasim aceste tensiuni si aceste conflicte din societate care nu fac bine nici de o parte, nici de alta. Nu cred ca in felul acesta putem sa ne clarificam lucrurile, sa ne limpezim principiile si valorile pe care vrem sa cheltuim inclusiv banul public si nu in felul acesta putem sa ajungem la o stare de incredere in noi si in ceea ce putem sa facem. I-am spus si parintelui patriarh ca eu raman deschis sa vad in ce fel putem colabora pe viitor cu toate cultele, pe de alta parte i-am inteles si pe cei care vor o cheltuire eficienta a banului public', a mai spus Ciolos, in conferinta de presa de la Palatul Victoria.

  Reamintim ca proiectul de buget pus in dezbatere publica vineri, 4 decembrie, nu prevedea alocari de bani pentru constructii de biserici. Reactia initiala a purtatorului de cuvant al Patriarhiei Romane a fost una de dezamagire.

Ulterior, premierul Dacian Ciolos a avut o convorbire telefonica cu Patriarhul Daniel si, potrivit unui comunicat de presa, i-a transmis sefului Bisericii Ortodoxe Romane ca Guvernul va asigura finantare pentru proiecte de investitii importante "in functie de posibilitati".

Proiectul final de buget 2016 a fost adoptat astazi si, potrivit declaratiilor purtatorului de cuvant al Guvernului, el pastreaza decizia initiala, de a nu aloca fonduri pentru constructia de biserici.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România