Dan Șova a ieşit de la DNA. Părea bulversat şi a recunoscut că este suspect de corupţie-VIDEO

Dan Șova a ieşit de la DNA. Părea bulversat şi a recunoscut că este suspect de corupţie-VIDEO

Dan Șova ieşit de la DNA. Părea bulversat şi a recunoscut că este suspect de corupţie. Victor Ponta îl va pune absent nemotivat. Pentru cine a uitat, Şova este purtătorul de cuvânt al prezumtivului candidat la preşedinţie al PSD, Victor Ponta.



În luna ianuarie 2014, un raport al Inspecţiei Judiciare arăta că premierul Victor Ponta, fost partener senior in firma lui Şova, este cercetat într-un dosar al DNA pentru implicarea în incheierea unor contracte ilegale cu SC Complexul Energetic Turceni şi cu Complexul Energetic Rovinari. Ponta a respins informaţia la acel moment, catalogând-o drept "o tâmpenie" 

ANAF a sesizat, în 2011, DNA în privinţa senatorului PSD, Dan Şova, cu privire la scandalul Rovinari -Turceni.  Sesizarea făcută de ANAF atrăgea atenția asupra modului în care au fost atribuite şi cum s-au derulat contractele de consultanţă juridică începând cu anii 2006-2007. Cele două societăţi ar fi încheiat contracte de consultanţă de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatură a lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta.

După sesizarea făcută de ANAF, senatorul PSD Dan Şova a respins acuzaţiile ANAF cu privire la ilegalităţile existente în contractele pe care firma sa de avocatură le-a avut cu complexele energetice de la Rovinari şi Turceni. El a calificat drept "total false şi nişte minciuni", informaţiile de presă care acreditau idea că Victor Ponta ar fi facilitat şi beneficiat de pe urma acestor contracte de asistenţă juridică. Potrivit senatorului social-democrat, singura colaborare cu Ponta a privit două dosare penale. Cât despre sponsorizarea cu o maşină a curselor de raliuri ale liderului PSD, Şova a prezentat un contract de comodat, care ulterior a luat forma unui contract de leasing Ponta preferând să cumpere respectivul automobil.

 "Într-unul din cazurile pe care le-am avut s-au ivit două dosare de penal, trebuia să lucrăm, era un client foarte mare, privat, trebuia lucrat şi am apelat la serviciile dnului Victor Ponta care ne-a sprijinit timp de 15 luni. (...) Onorariile pentru respectivul client pentru care Victor Ponta ne-a ajutat, n-a plătit niciodată în aceste 15 luni către Şova & Asociaţii onorarii sunt 20 de mii de euro pe lună, pentru că cele două dosare penale erau numai una dintre probleme. Asta este marea istorie a colaborării între Şova&Asociaţii şi cabinetul individual Victor Ponta. Să spun că-mi pare rău că am colaborat cu Victor Ponta? Îmi pare foarte bine. Era unul dintre cei mai buni avocaţi de penal atunci când făcea avocatură. Vreau să vă spun că cel pentru care ne-a ajutat, deşi, dintr-o greşeală, era pasibil de închisoare de până la 15 ani a terminat prin a lua un an cu suspendare", explica Șova în 2011.

Dan Șova a fost senator de Olt în legislatura 2008-2012 din partea PSD, ministru pentru relația cu Parlamentul în primul guvern Ponta - 6 august 2012 - 21 decembrie 2012, ministru delegat pentru proiecte de infrastructură în al doilea guvern Ponta - 21 decembrie 2012-5 martie 201, ministru al transporturilor în al treilea guvern Ponta - 5 martie 2014-24 iunie 2014.

Într-o declarație de avere din 2012, Dan Şova apare ca proprietar a trei case, două în Bucureşti şi una în Ilfov, şi al unui autoturism Volkswagen din anul 2007, precum și a unui Rover din 2008. Şova mai deţine o colecţie numismatică, cu o valoare estimată de 15.000 de euro, el având trecut şi un depozit bancar cu o valoare de 165.000 euro, precum şi un alt depozit de peste 14.000 de lei.

Şova a declarat venituri de 32.502 lei în ultimul an fiscal din postul de conferenţiar universitar doctor la Universitatea Bucureşti şi 51.309 lei ca senator. El a trecut 59.116 lei pierdere fiscală la Casa de avocat "Şova şi asociaţii" şi 15.982 de lei pierdere fiscală anuală pentru postul de practician în insolvenţă.

 Sursele noastre spun însă că altele sunt motivele vizitei piticaniei la DNA.

Dan Şova a fost înştiinţat în legătură cu acuzaţiile privind disponibilizarea sumei de 10 milioane de euro, constituită ca garanţie, în favoarea lui Gruia Stoica. Veţi vedea.

Citeşte şi:

http://www.comisarul.ro/politic/dan-%C5%9Eova-catre-prieteni-ba-pe-mine-ma-doare-in-cr-_67559.html&hl=dan%20sova%20catre%20prieteni

Citeşte şi:

http://www.comisarul.ro/politic/dan-%C5%9Eova-un-infractor-ocrotit-de-dna-si-anaf/actul_148007.html


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro