Decizie CIUDATĂ a DNA în DOSARUL Udrea-Microsoft

Decizie CIUDATĂ a DNA în DOSARUL Udrea-Microsoft

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție nu au mai solicitat judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție prelungirea arestului la domiciliu pentru Elena Udrea în dosarul Microsoft.

Pe 17 februarie, Curtea supremă a decis ca Elena Udrea să fie cercetată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile (după ce a stat șase zile în arest preventiv), măsură care a expirat pe 17 martie, iar procurorii nu au mai solicitat prelungirea acestei măsuri preventive.

În prezent, Elena Udrea se află în arestul Poliției Capitalei, ea primind mandat de arestare preventivă în celălalt dosar în care este cercetată de DNA, respectiv dosarul 'Gala Bute'. Acest mandat de arestare preventivă expiră pe data de 26 martie.

În dosarul Microsoft, Elena Udrea este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria