Decizie ISTORICĂ la CCR

Decizie ISTORICĂ la CCR

Curtea Constituţională a luat joi o decizie istorică răspunzând unei contestaţii depuse de un partid exotic. A fost abolită obligaţia ca un partid să aibă la înfiinţare, obligatoriu, un număr de 25.000 de membri. Dar şi alte aberaţii. Marile rahaturi corupte existente acum în Parlament sunt obligate ca în 45 de zile să modifice legea. Visul lui Adrian Năstase, continuat de Traian Băsescu şi ceilalţi, de a bloca România la cel mult trei partide, a eşuat.

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat, joi, neconstituționale dispozițiile care prevăd numărul minim de membri fondatori pe lista cu semnăturile de susținere pentru înregistrarea partidelor politice.

CCR a declarat neconstituționale dispozițiile art.19 alin. (3) din Legea partidelor politice nr.14/2003.

Prevederile declarate neconstituționale de la art. 19 prevăd: "(3) Lista trebuie să cuprindă cel puțin 25.000 de membri fondatori, domiciliați în cel puțin 18 din județele țării și municipiul București, dar nu mai puțin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste județe și municipiul București.

Exceptia de neconstitutionalitate a fost ridicata de Petru Cristian Bulumac, Ionut Valentin Cucu, Claudiu Nicolae Marginean, in calitate de membri fondatori ai Partidului Pirat Romania.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…