Declaraţie de SECURIST/Ponta, despre dosarul EADS: Băsescu confirmă niște fapte de corupție legate de relația Germania-România

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că este îngrijorat de faptul că afirmațiile președintelui Traian Băsescu în legătură cu dosarul EADS confirmă "niște fapte de corupție legate de relația România-Germania".

"Fiind vorba despre un dosar aflat pe rolul Parchetului, în niciun caz nu pot să vorbesc. Faptul că vorbește domnul Băsescu este și ilegal și total greșit. Ce mă îngrijorează foarte tare este că domnul Băsescu — eu nu pot să fac acest lucru — confirmă niște fapte de corupție legate de relația Germania-România. Și astea cred că trebuie tratate cu toată prudența. Faptul că și nemții sunt corupți e un lucru pe care trebuie să îl spuneți serviciului de propagandă (...) Dar când vorbim totuși despre relații guvernamentale, cred că trebuie să fim serioși și raționali și din acest motiv n-o să mă vedeți comentând nimic de asemenea dosare aflate pe rol", a afirmat premierul la Palatul Victoria.

Întrebat dacă se așteaptă ca dosare de acest gen să apară în cel de-al doilea tur, Ponta a replicat: "Sper că nu! Pentru că n-aș vrea să se considere că în felul ăsta se dovedește că și nemții mai dau sau iau mită, nu știu. Sper că nu. Sper că în campania electorală, mai sunt două săptămâni, vorbim despre ce face viitorul președinte al României și eu vă anunț de pe acum că particip la toate dezbaterile cu contracandidata sau contracandidatul care este în turul II pe politică externă, siguranța națională, siguranță energetică (...) Asta va face viitorul președinte. Nu se va ocupa de shoppingul de la Paris al unei doamne. Ori eu asta am discutat printre picături, când nu erau mascați și cătușe, eu vorbeam despre ce face viitorul președinte al României."

Președintele Traian Băsescu a declarat joi seară, într-o emisiune televizată, că nu știe în ce stadiu se află dosarul EADS, referitor la sistemul de securizare a granițelor pentru includerea României în spațiul Schengen, însă din informațiile deținute este 'cert' că un 'număr important de firme și persoane' apar atât în acest dosar, cât și în dosarul Microsoft.

De asemenea, el a afirmat că dosarul EADS nu va 'lovi' doar într-o anumită tabără politică, ci 'în toate partidele'.

Băsescu a susținut și că Elena Udrea, candidatul PMP, nu are tangență cu dosarul EADS, pentru că în perioada în care a deținut funcții în Guvern nu a avut atribuții pe securizarea granițelor. El a mai menționat că în ciuda acestui lucru, Elena Udrea a fost 'incriminată cu mânie proletară' de 'televiziunile de serviciu' ale puterii.

Totodată, președintele în funcția a afirmat Băsescu că și-ar dori ca dosarul EADS 'să iasă' cât mai repede, însă va apărea doar atunci când procurorii vor termina ancheta.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea