Decretul de numire a lui Sorin Cîmpeanu ca premier interimar, publicat în MO

Decretul de numire a lui Sorin Cîmpeanu ca premier interimar, publicat în MO

Decretul de numire în funcția de premier interimar a lui Sorin Cîmpeanu a fost publicat joi în Monitorul Oficial. Potrivit decretului semnat de președintele Klaus Iohannis, Cîmpeanu va îndeplini atribuțiile de premier până la formarea unui nou guvern.

Și decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru a fost publicat în Monitorul Oficial.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, într-o declarație la Palatul Cotroceni, că l -a desemnat premier interimar pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu .

"Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a declarat Iohannis la Cotroceni.

Șeful statului are joi și vineri consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, după ce miercuri Victor Ponta și-a depus mandatul de la conducerea Guvernului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...