DEZVĂLUIRI/Dragnea, ADEVĂRURI CRUDE: Eu sunt ca și CONDAMNAT iar Hellvig a fost PROMOVAT!

DEZVĂLUIRI/Dragnea, ADEVĂRURI CRUDE: Eu sunt ca și CONDAMNAT iar Hellvig a fost PROMOVAT!

Prințul morților, Liviu Dragnea, care a amenințat cu declarații incendiare dacă va fi condamnat, înjură în particular serviciile și procurorii care l-au înfundat. El spune că, deși au făcut faptele împreună și au fost beneficiari la comun, peneliștii implicați în referendumul pentru demiterea președintelui Băsescu au fost promovați iar el va merge la bulău.

Dragnea spune că a coordonat organizarea la paritate cu Eduard Hellvig, omologul său din PNL, în defunctul USL. Eu sunt ca și condamnat, iar pe el l-au promovat, spune baronul din Teleorman. Cu trimitere directă la anumite personaje din SRI. Pe care le acuză că fac legea în România. 

Deși au fost vizați inițial de anchetele DNA pe referendum, Teodor Atanasiu și Marian Petrache de la PNL nu au figurat pe lista persoanelor trimise în judecată. Iar actualul șef al SRI, Eduard Hellvig, care ocupa la acea dată funcția similară din PNL cu cea ocupată de Dragnea în PSD, nici n-a figurat pe lista bănuiților.

                                   ---------------------------------

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor da miercuri sentinta in dosarul in care ministrul Dezvoltarii Regionale, Liviu Dragnea, este acuzat, alaturi de alte 74 de persoane, de fraudarea referendumului organizat in 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

La ultimul termen de judecata, acuzarea a cerut instantei condamnarea lui Liviu Dragnea la o pedeapsa cu executare, fara a mentiona cuantumul pedepsei.

Liviu Dragnea a spus atunci ca, in opinia sa, acuzatiile care i-au fost aduse "pleaca de la o premisa gresita si periculoasa pentru Romania".

Marti, Liviu Dragnea a recunoscut ca are emotii in legatura cu decizia instantei, insa a sustinut ca este nevinovat si ca impotriva lui nu exista nicio proba "serioasa", ci doar "afirmatii, consideratii, deductii".

Pe 30 iunie anul trecut, doi dintre cei 74 de inculpați din dosarul lui Liviu Dragnea au fost condamnați, definitiv, la câte un an și patru luni cu suspendare în Dosarul „Referendumului”. Cei doi făceau parte din comisii de votare din orașul Piatra Olt. Ei au recunoscut că au falsificat, la comandă, opt semnături pentru buletine de vot la scrutinul din iunie 2012, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Pe 22 aprilie 2015, Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunțat definitiv în cazul a șase hunedoreni condamnați pentru fraudă la vot în cadrul Referendumului. Ei au primit amenzi penale între 1.400 și 1.550 de lei, adică echivalentul a 140 sau 155 de zile de închisoare.

In cadrul procesului au fost audiate sute de persoane in calitate de martori, printre care s-a aflat si premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”