Din spatele GRATIILOR, Dan Voiculescu e mai REALIST ca toți POLITRUCII. ATAC la Ponta

 Din spatele gratiilor, Dan Voiculescu, fostul artizan al USL, e mai realist ca toți politrucii care ocupă acum spațiul public, la Putere sau în Opoziție. Tinicheaua securistă, pe care n-a acuzat-o nimeni de lipsă de inteligență, trage un semnal de alarmă și desfiinţează felul în care, în cei trei ani ani ai Guvernelor Ponta, România şi-a majorat datoria publică.

"Ne va costa enorm iluzia unei creșteri economice prin împrumuturi externe. Conform datelor oficiale ale BNR, datoria publică a depășit în martie 2015 suma de aproximativ 60 de miliarde de euro, adică o povară de 3.000 de euro pentru fiecare român, de la nou-născuți la pensionari, cu 500 de euro mai mult faţă de acum doi ani. Asta înseamnă aproape 40% din Produsul Intern Brut, faţă de 37,3 % cât era în 2012. Raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2012 – 2014 arată că banii împrumutaţi de stat au fost folosiţi aproape în totalitate pentru finanțarea golurilor din buget, precum cele din sistemele de pensii şi de sănătate", scrie Voiculescu pe blog.

Voiculescu spune, firesc, că împrumuturile sunt utile dacă sunt investite eficient și dacă asigură beneficii mai mari decât costurile.

"Pentru a evita un dezastru economic și social, avem nevoie urgent de o politică guvernamentală care să vizeze reducerea datoriei publice, un Plan Național de Investiții Strategice și de măsuri concrete de susținere a clasei de mijloc. Raportat la gradul de îndatorare al SUA, datoria externă a României pare relativ mică. Însă exemplul SUA nu este valabil. În primul rând, pentru că România nu este SUA", mai spune Dan Voiculescu.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 PSD a intrat cu capu-n laț? Cale deschisă spre anticipate. Președintele a trecut la comandă

3 Ape tulburi în PNL! Atac fără precedent al fratelui consilierului prezidențial Andrei Muraru!

4 VIDEO „Sunt baron, ce mai vreţi, da, baron local!” Tractoristul Stănescu loveşte o jurnalistă peste telefon

5 BREAKING Atac armat în Germania. Poliția confirmă cel puțin opt morți

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

O româncă a călătorit prin toată lumea să facă poze cu femei frumoase din 37 de țări