Din spatele GRATIILOR, Dan Voiculescu e mai REALIST ca toți POLITRUCII. ATAC la Ponta

 Din spatele gratiilor, Dan Voiculescu, fostul artizan al USL, e mai realist ca toți politrucii care ocupă acum spațiul public, la Putere sau în Opoziție. Tinicheaua securistă, pe care n-a acuzat-o nimeni de lipsă de inteligență, trage un semnal de alarmă și desfiinţează felul în care, în cei trei ani ani ai Guvernelor Ponta, România şi-a majorat datoria publică.

"Ne va costa enorm iluzia unei creșteri economice prin împrumuturi externe. Conform datelor oficiale ale BNR, datoria publică a depășit în martie 2015 suma de aproximativ 60 de miliarde de euro, adică o povară de 3.000 de euro pentru fiecare român, de la nou-născuți la pensionari, cu 500 de euro mai mult faţă de acum doi ani. Asta înseamnă aproape 40% din Produsul Intern Brut, faţă de 37,3 % cât era în 2012. Raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2012 – 2014 arată că banii împrumutaţi de stat au fost folosiţi aproape în totalitate pentru finanțarea golurilor din buget, precum cele din sistemele de pensii şi de sănătate", scrie Voiculescu pe blog.

Voiculescu spune, firesc, că împrumuturile sunt utile dacă sunt investite eficient și dacă asigură beneficii mai mari decât costurile.

"Pentru a evita un dezastru economic și social, avem nevoie urgent de o politică guvernamentală care să vizeze reducerea datoriei publice, un Plan Național de Investiții Strategice și de măsuri concrete de susținere a clasei de mijloc. Raportat la gradul de îndatorare al SUA, datoria externă a României pare relativ mică. Însă exemplul SUA nu este valabil. În primul rând, pentru că România nu este SUA", mai spune Dan Voiculescu.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

2 S-o salte procurorii, că n-are imunitate! Dăncilă, denunțată de Dragnea pentru fraudă cu bani europeni! Acest …

3 VIDEO Domeniul „Mama sunt eu” / Așa ne-a furat PSD, pe față, rânjind în batjocură!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Priviți, oameni buni! Da, Dăncilă este încălțată de o biată sclavă de pe plantațiile PSD! Vaca asta s-o crede …

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic