Dispare DNA/Vor să MODIFICE Legea 508/surse

Dispare DNA/Vor să MODIFICE Legea 508/surse

Surse politice susțin că un important grup transpartinic de parlamentari, la presiunile din teritoriu si ale miliardarilor care le-au sustinut pe bani grei carierele politice, tocmai pregateste, pe șest, un demers legislativ pe care spera sa-l treaca fara prea mult tam-tam prin cele doua Camere.

Este vorba despre o incercare de „contopire” a DIICOT-ului cu DNA, ceea ce, la prima vedere, ar da bine, inclusiv la „fundamentalistii” luptei anticoruptie. Numai ca in spatele acestei oferte generoase se ascund cu totul si cu totul alte interese.

Operațiunea va fi vândută ca fiind un demers de îmbunătățire și eficientizare a luptei anticorupție.

Cum DIICOT se află în pierderere irecuperabilă de imagine și eficiență după arestarea fostului șef Alina Bica totul vine mănușă. Aducerea lui Daniel Horodniceanu a a schimbat cu nimic percepția așa ca informatiile tot mai pregnante privind iminenta modificare a Legii 508 din 2004, privind infiintarea si functionarea DIICOT, nu a luat pe nimeni prin surprindere. Mai ales ca se vehicula deja de ceva vreme ca, pentru cresterea eficientei muncii procurorilor, DNA s-ar putea contopi cu DIICOT-ul. Desigur, toata lumea fiind gata sa bage mana in foc ca, practic, in acest mod, Directia Nationala Anticoruptie urmeaza sa absoarba, intr-o buna masura, cealalta structura de procurori.

Ceea ce ar fi, intr-un fel, si in „trend”-ul opiniei publice, asa ca deja s-a trecut de faza tatonarilor privind aceasta posibila „fuziune”. Extrem de ciudat este insa ca aceasta initiativa au preluat-o din mers nu „progresistii”, startul fiind furat de cei considerati mai degraba „reactionarii” din justitie. Care se dau de mama focului sa schimbe Legea 508/2004, pregatind astfel terenul pentru urmatoarea mutare.

Din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, chiar saptamana viitoare ar urma sa fie gata prima forma a modificarilor legislative prin care se forteaza apropierea celor doua structuri. Ce-i drept, cele doua vor continua sa functioneze ca doua entitati diferite, fiecare cu propriul sef. Insa perversiunea juridica pe care se chinuie sa o strecoare politicenii care se joaca astfel cu focul traficului de influenta este ca, sub pretextul unei mai bune colaborari intre cele doua Directii, sa apara o noua functie de conducere, un fel de de sef coordonator al DNA si DIICOT. Ceea ce arata si adevaratul scop al acestui demers: sa-i puna practic „capac” sefei DNA, considerata de catre acestia un fel de „oala sub presiune”, pe care s-au convins deja ca nu o pot controla sub nicio forma.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

2 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

3 Gelu Tofan, „regele anvelopelor”, a murit retras în satul său natal, refuzând să lupte cu cancerul. Avea 61 de…

4 Mesaje din acestea ar trebui puse în toată țara...

5 Video viral