DNA: Deputatul Cătălin Teodorescu, pus sub control judiciar

DNA: Deputatul Cătălin Teodorescu, pus sub control judiciar

DNA: Deputatul Cătălin Teodorescu, pus sub control judiciar

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe toata durata urmaririi penale, incepand de miercuri - 3 decembrie, fata de deputatul Catalin Florin Teodorescu, suspectat de abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. Catalin Teodorescu s-a prezentat miercuri la sediul DNA, la scurt timp dupa ce solicitarea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a sa in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost respinsa pentru ca nu s-a intrunit majoritatea de voturi.

Comunicat DNA

În completarea comunicatelor nr. 1654 și 1656, din data de 20 noiembrie 2014, 1658 și 1662 din data de 21 noiembrie 2014, 1674 și 1676 din data de 24 noiembrie 2014, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 03 decembrie 2014, față de inculpatul TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, deputat în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit, infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme,
f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…