DNA JUMULEŞTE şi ultimul COCOŞ

DNA JUMULEŞTE şi ultimul COCOŞ

In timp ce, in ciuda puzderiei de probe si marturii stranse impotriva sa de catre procurorii Luarei Codruta Kovesi, Dorin Cocos l-a luat pe „NU” in brate, DNA continua sa stranga latul anchetei in jurul miliardarului implicat in dosarul Microsoft. Iar acum au trecut deja la alt nivel, reprezentat de fiul omului de afaceri, Alin Cocos, cel care pare sa fi fost folosit drept interfata in mai multe spete aflate in vizorul procurorilor anticoruptie.

Alin Cocos se afla in vizorul procurorilor anticoruptie in mai multe anchete

Iar pe langa ancheta in care Alin Cocos este suspectat ca ajunsese sa conduca din umbra, prin intermediul Alinei Bica, sedintele Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor, care nu incepeau fara „OK”-ul dat de catre fiul miliardarului, DNA verifica acum intens informatiile privind afacerea „Galeriile Titan”. Este vorba atat de catre preluarea de catre Alin Cocos a celebrului magazin din cartierul bucurestean Titan, dar mai ales de modul in care s-au facut platile catre cei care au renovat cladirea. Astfel, se pare ca plata catre furnizori sau firmele care efectuau diverse lucrari se efectua cu banii jos, existand suspiciunea ca sumele uriase achitate ar putea proveni inclusiv din spagile primite de tatal acestuia, Dorin Cocos.

Le-a dat cu flit

Una dintre mandriile comertului socialist, magazinul universal Titan a ramas multa vreme unul dintre cele mai ravnite trofee de catre investitorii care s-au zbatut in zadar sa preia controlul magazinului care era tinut pe linia de supravietuire.

In cele din urma, in ciuda concurentei acerbe pentru preluarea cladirii, aceasta a ajuns in posesia lui Alin Cocos, care le-a dat astfel cu flit nenumaratilor competitori care marjasera sume tot mai mari de bani pentru achizitionarea magazinului. Iar dupa ce a preluat controlul, Alin Cocos a inceput pur si simplu sa arunce cu banii in renovarea cladirii, pe care a transformat-o, intr-un timp record, intr-o adevarata minunatie, o citadela a luxului asa cum nu gasesti nici macar in zonele de fite sau in centrul Capitalei.

Ceea ce a nascut nenumarate alte semne de intrebare, mai ales ca nici ceilalti importanti jucatori de pe piata nu isi pot explica de ce a fost nevoie de o asemenea investitie uriasa intr-un cartier muncitoresc, apreciindu-se ca Alin Cocos ar fi scos in jur de aproape 15 milioane de euro din buzunar pentru achitie si renovare. Iar investitia pur si simplu nu s-ar justifica, existand informatii ca nu rentabilitatea l-ar fi impins pe noul proprietar la asemenea cheltuieli, ci plasarea unei uriase sume de bani intr-o afacere la vedere.

 Cu banul jos

De altfel, acest din urma aspect pare sa fi si atras atentia procurorilor anticoruptie, care incearca acum sa afle adevarata provenienta a sumelor bagate in lansarea galeriilor Titan, controlate din umbra de catre Alin Cocos. Cel care, dupa cum sustin unii dintre furnizorii de materiale sau servicii folositi la renovare, nu s-ar fi sfiit sa achite cash lucrarile efectuate. Ceea ce, desigur, nu avea cum sa nu trezeasca suspiciunile procurorilor, care pun acum cap la cap informatiile privind primirea de spagi de familia Cocos in dosarele EADS si Microsoft sau in ancheta de la ANRP si platile ulterioare facute la Galeriile Titan.

Spatiile din interiorul Galeriilor Titan sunt unele dintre cele mai luxoase din Capitala
Si chiar daca reproducerea acestui urias puzzle financiar este de-abia la inceput, daca ponturile se brodesc, atunci se poate vorbi de o lovitura naprasnica administrata fiului miliardarului Dorin Cocos si acestuia din urma deopotriva.

Sala de sport

De asemenea, din informatiile intrate in posesia anchetatorilor, chiar daca restul spatiilor din fostul magazin Titan au fost inchiriate, Alin Cocos ar continua sa opereze fitoasa sala de sport, forta si fitness de la ultimul etaj, pe care luxul orbitor o transforma intr-una din cele mai cautate cluburi de profil din Bucuresti. Cătălin TACHE




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /