DNA: O parte din banii primiți mită de cei din Dosarul Chiliman se duceau la B1 TV și România TV

DNA: O parte din banii primiți mită de cei din Dosarul Chiliman se duceau la B1 TV și România TV

Procurorii care cerceteaza dosarul in care a s-a inceput urmariarea penala fata de primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, pentru constituirea unui grup infractional organizat, si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, sustin in referatul de retinere ca ac Vlad Moisescu, apropiat al lui Chiliman si retinut in acelasi dosar, a solicitat ca o parte a mitei sa fie platita prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate catre B1TV si Romania TV, prin care isi asigura protectie mediatica atat lui cat si lui Andrei Chiliman şi Ioana Costescu. Aceasta protectie consta in faptul ca nu aparea nimic negativ despre ei in mass - media, arata anchetatorii.

"In cazul ROMPREST, Vlad Moisescu a solicitat ca parte din procentul stabilit de 10% - 15% sa fie platita prin achitarea contravalorii unor servicii de publicitate catre B1 TV, Romania TV, prin care isi asigura protectie atat lui, cat si lui Chiliman Andrei si Ioana Costescu. Aceasta protectie consta in faptul ca nu aparea nimic negativ despre ei in mass - media, iar daca in mod intamplator ar fi aparut ceva acestia ar fi avut capacitatea sa opreasca speculand relatia contractuala", sustin procurorii DNA.

Potrivit referatului, banii primiti ca mita de la reprezentantii societatilor comerciale erau impartiti intre Vlad Moisescu, Andrei Chiliman, Ioana Costescu, Ion Brad si Partidul National Liberal, in urmatoarele procente:
30% mergea catre primarul Andrei Chiliman;
15% catre Moisescu Vlad;
15% catre Ioana Costescu;
15% catre Ion Brad;
10% catre PNL - Sectorul 1;
15% erau folositi pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentara a functionarilor care participau la aceste fapte.
Procurorii anticoruptie mai arata ca Vlad Moisescu "era creierul acestui mod de operare", iar Ioana Costescu - consilierul personal al primarului, ii respecta cu strictete ordinele, le impunea functionarilor primariei si controla modul in care acestia le executa.

Totodata, Ioana Costescu reprezenta interfata lui Vlad Moisescu cu reprezentantii firmelor care aveau contracte cu primaria si care trebuiau sa remita acel procent de 10% - 15% din banii incasati de la primarie. In situatia in care vreo firma intarzia in mod semnificativ sa plateasca acest comision, Ioana Costescu era cea care se interesa la functionarii din primarie daca s-a intamplat acest lucru sau nu si prin intermediul acestora punea presiune pentru a primi sumele solicitate.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost retinut joi seara de procurorii DNA, dupa mai mult de patru ore de audieri, el fiind acuzat de constituirea unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta, in forma continuata. Chiliman va fi prezentat vineri instantei supreme cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. In dosar, procurorii au dispus urmarirea penala si fata de Vlad Moisescu, un apropiat al lui Chiliman, Ioana Costescu, consilier personal al edilului, si Ion Brad, consilier local la Sectorul 1 Bucuresti, ambii fiind retinuti in noaptea de joi spre vineri. Cei trei au fost prezentati vineri in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva, fiind asteptata la aceasat ora o de cizie a instantei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!