DNA trece Prutul!/Kovesi, SPERIETOARE pentru CORUPȚII Moldovei

DNA trece Prutul!/Kovesi, SPERIETOARE pentru CORUPȚII Moldovei

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, va intreprinde o vizita de lucru in Republica Moldova saptamana viitoare la invitatia premierului, Chiril Gaburici.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, vizita a fost solicitata in contextul in care premierul Chiril Gaburici a anuntat mai multe initiative anticoruptie, printre care si impulsionarea reformarii institutiilor de ocrotire a normelor de drept - Procuratura Generala, Comisia Nationala de Integritate, Centrul National Anticoruptie. Invitatia ar fi fost facuta in cadrul unei discutii telefonice pe care Chiril Gaburici a avut-o cu Victor Ponta

"Suntem foarte determinati sa luptam cu coruptia la toate nivelurile, iar Romania este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem ca anume discutiile directe cu sefa DNA si prezentarea practicilor eficiente de lupta cu coruptia din Romania va incuraja autoritatile noastre sa fie mai ferme in actiunile pe care urmeaza sa le intreprinda, pentru a combate fenomenul coruptiei din toate sistemele", a declarat Chiril Gaburici, in timpul discutiei telefonice cu omologul roman, Victor Ponta.

La Chisinau, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, urmeaza sa se intalneasca cu directorul CNA, Viorel Chetraru, presedintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justitiei, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum si alti responsabili din domeniu.

In perioada urmatoare, Republica Moldova va fi vizitata de o echipa de experti, in frunte cu ex-presedintele Georgiei, Mihail Saakasvili, in prezent - consilierul Presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, care are experienta in implementarea reformelor si combaterea coruptiei la toate nivelurile, se mai scrie in comunicatul guvernului de la Chisinau

Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca a declarat la inceputul lunii aprilie, intr-un interviu pentru Europa Libera ca exista o colaborare foarte buna intre toate institutiile de lupta impotriva coruptiei din Romania cu cele din Republica Moldova si DIrectia Nationala de Anticoruptie "a trecut deja Prutul". Intrebat cum comenteaza indemnul mai multor forte din Republica Moldova care cer: "DNA, treceti Prutul!", Marius Lazurca a spus ca "celor care isi doresc ca DNA sa treaca Prutul am sa le spun ca DNA a si trecut Prutul".


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...