DOSARUL Truică-BRD/TROMPETA Găbitza are FIORI RECI

DOSARUL Truică-BRD/TROMPETA Găbitza are FIORI RECI

Trompeta PSD Gabriela Firea n-are nopți ușoare în această perioadă.

Bancherul Sorin Popa implicat în acordarea creditelor BRD pentru rețeaua Truică și căutat acum de procurorii DIICOT ar fi fost șantajat de senatorul PSD, Gabriela Vrânceanu Firea, în perioada când aceasta făcea pe jurnalista.

Surse din BRD au declarat pentru ziarul Curentul că în toamna lui 2011 când BRD stabilea bugetele de publicitate pentru anul următor, Gabriela Firea s-ar fi prezentat la Sorin Popa , administratorul şi directorul general delegat al BRD Groupe Société Générale, cu un plic în care erau fotografii cu acesta la diverse întâlniri. Persoanele cu care acesta fusese fotografiat erau: Bebe Ionescu (cuscrul lui Traian Băsescu), frații Creștin, Marius Locic, Adriean Videanu, Cătălin Vociu, Marian Vanghelie și generalul Dragoș Diaconescu, fost ofițer DIE și fost șef al lui Dan Voiculescu, timp de 8 ani, pe când acesta lucra la Oficiul ARGUS.

Firea i-ar fi spus lui Sorin Popa că dacă nu va aloca un buget cu 7 cifre în euro pentru grupul Antenelor, fotografiile vor fi făcute publice iar el își va pierde jobul pentru că prin regulamentul de funcționare al BRD îi erau interzise implicarea în politică și avea și obligația să se asigure că banca nu va fi angrenată în practici ilegale în afaceri, cum era de exemplu spălarea banilor. Nu se știe dacă Firea fusese trimisă de Vociulescu sau era propria sa inițiativă, în scopul de a încasa comision din contract ea realizând până la sfârșitul lunii octombrie 2011 pe Antena 3 emisiunea ”Știrea zile” când a fost mutată la Antena 1 pentru săptămânalul ”Gabi Firea Show”, spune sursa citată.

Gabriela Firea este și beneficiara unei amenzi administrative definitivate de ÎCCJ în urma plângerii pentru șantaj și ultraj făcute de membrul CNA, Narcisa Iorga.

Conform regulamentului intern al BRD, Sorin Popa a raportat acest incident superiorilor săi de la Paris imediat iar aceștia au trimis o echipă de control în România care a constatat că Sorin Popa nu a respectat politica prudențială a băncii. S-a decis atunci, pentru a nu fi afectată imaginea BRD ca Popa să fie „promovat” la Paris pentru un an și apoi să fie concediat, ceea ce s-a și întâmplat.
În 8 decembrie 2011, BRD a anunțat că Sorin Popa „va fi promovat, începând cu 2 ianuarie 2012, la Paris în funcţia de consilier al directorului băncii comerciale internaţionale a Société Générale, fiind însărcinat cu dezvoltarea comercială a reţelei internaţionale a grupului francez.”


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”