Dosarul Vâlcov DUCE SPRE Dragnea/Contracte, ferme de vaci, oameni de casă recuperați

Dosarul Vâlcov DUCE SPRE Dragnea/Contracte, ferme de vaci, oameni de casă recuperați

O știre aparent banală. Șeful de cabinet al fostului ministru de finanțe, recuzat de noul ministru, a fost angajat pe un post de consilier, la ministerul pe care îl conduce, de către Liviu Dragnea. O recuperare tipic pesedistă am fi tentați să spunem. Alții, mai sentimentali și încă sub tratament cu Antena3 și RTV, l-ar considera un gest de omenie. Adevărul, crud și greu mirositor, este altul. Dragnea, ca și Vasile Blaga de altfel, l-ar pupa în cur și pe Dracu' pentru ca Darius Vâlcov să nu spună ce știe. Despre licitațiile încrucișate, despre votul trucat de la Referendumul din vara lui 2012, despre votul din ziua în care a căzut Guvernul Ungureanu. Și despre multe, multe altele.

Cine este personajul recuperat de Dragnea

Se numește Cătălin Rotea. Încă din fragedă pruncie numele său a fost pomenit într-un dosar cu mașini furate. Dar, ca minor, fiu de judecător și nepot de primar pesedist, n-a pățit nimic. A luat asupra sa vina unul mai amărât, Alin Martinescu. Zis Balbeck. Nici când a dat, împreună cu același Balbeck și cu celălalt membru al grupului, celebru în Olt, Robert Truică, o țeapă de câteva miliarde la Fundația Pentru Tineret Olt. Exact la hotelul pe care ulterior Vâlcov, prin celebrii săi interpuși, avea să-l închirieze și să-l modernizeze sub numele de City. Pentru exact același scop. Contracte cu AJOFM Olt. Însă trecutul gri-mucegai al acestui personaj numit Rotea nu i-a împiedicat pe liberalii de la Olt să-l pună în funcții incredibile pentru un asemenea CV. Cătălin Rotea a fost Comisar-Șef la Garda de Mediu Olt. Și apoi a fost numit... PREFECT! La propunerea PNL Olt condus de Ioan Ciugulea. Care acum s-a aciuat pe lângă fantoma lui Tăriceanu. La data la care a fost numit prefect Rotea avea 30 de ani. Și locuia, în Slatina, cu chirie, într-un apartament al fostului ministru al Culturii, deputatul liberal Gigel Știrbu! Însă, pentru a nu mai pierde vremea vă recomandăm să să citiți AICI mai multe amănunte.   Dar și AICI.

Un singur amănunt mai adăugăm. Înainte ca soția deputatului Bărbulescu să preia administrarea televiziunii locale OLT TV, ca interpusă a lui Vâlcov, aceasta s-a aflat în administrarea trio-ului condus de Alin Martinescu, zis Balbeck. Însă, la un moment dat, Balbeck a început să difuzeze materiale de șantaj la adresa lui Vâlcov. Cum negocierile au eșuat, Vâlcov a trimis un interpus care A TĂIAT PUR ȘI SIMPLU CABLUL DE ALIMENTARE CU ENERGIE ELECTRICĂ. Și a oprit emisia postului. Postul nu a mai emis vreo două luni de zile. Până când Vâlcov a găsit-o pe viitoarea fină Andra Bărbulescu.

Contracte ale interpușilor lui Vâlcov în Teleorman

În 2014, specialiștii CNI au decis ca în județul Teleorman să se deruleze nu mai puțin de 14 licitații privind alocarea unor contracte de zeci de milioane de lei vizând construirea de săli de sport, dotarea căminelor culturale și reabilitarea așezămintelor culturale. 

Doar construcția celor două săli de sport din Turnu Măgurele costă, potrivit anunțurilor privind atribuirea contractelor, 6,6 milioane de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro), fără TVA. Contractele au fost adjudecate de asocierea Plus Confort – Tecon, ultima societate – abonată la contracte cu CNI, în perioada în care compania era condusă de Ana Maria Topoliceanu, iar ministru al dezvoltării era Elena Udrea, ambele anchetate acum de DNA.

Asociat unic si administrator al Tecon SRL este Bogdan Babici (arhitect), soțul Georgiei Babici, economistul șef al Biroului FMI în România și fiica lui Petre Lificiu, fost vicepreședinte al ANRE și ministru al mediului.

În plus, Tecon SRL deține 10% din acțiunile Electra Balistic SRL (societate care activează pe piața energiei), la care acționari sunt și fiii fostului judecător constituțional Toni Greblă (și el, în vizorul DNA)- Octavian Alin Greblă și Silviu Mihai Greblă, dar și Mihai Prundianu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie România-Japonia.

Cât despre societatea Plus Confort, aceasta aparține fraților Andrei Ovidiu Ramba și Virgil Christian Ramba, fiii lui Virgil Ramba, fost director al RADET București. Plus Confort a derulat nenumărate contracte cu Primaria Slatina, în perioada în care primar era Darius Vâlcov. Mai multe amănunte  AICI .

Ferma de vaci de 3 milioane

Înainte de sărbătorile pascale agitaţie mare la Ferma de vaci  ,,Lada” de la Tătărăşti-Teleorman. O investiţie de aproximativ 3 milioane de euro este la un pas să intre… pe mâna procurorilor DNA. Pentru a evita această situaţie, proprietarul DIN ACTE a făcut toate demersurile în speranţa de a recupera măcar o parte din investiţie. A scos la vânzare active şi animale – 160 capete vite (vaci Angus) şi 60 de viţei, la prețuri cuprinse între 1600-1800 euro/ buc.

Proprietarul din acte este un alt interpus din GRUPUL ORGANIZAT în jurul lui Vâlcov. Logigan Elvis – Ovidiu administrator al S.C. PLUS CONFORT TRADING S.R.L. Bucuresti (n.n. care îi are ca asociaţi pe fraţii Ramba şi  fost asociat în S.C. PLUS CONFORT S.R.L) este proprietarul, din acte, al acestei ferme. Acelaşi personaj este şi asociat al S.C. CAMARA VERDE S.R.L. Bucureşti alături de S.C. PLUS CONFORT S.R.L., proprietar al unui apartament în Blocul V23(n.n.  la această adresă a fost declarat ulterior înfiinţării sediul S.C. CONTIS COMPANY CONSULTING S.R.L. deţinută şi administrată de Iuliana Strinu – director economic al CAO), în care a locuit Ramba. Acesta din urmă, Ovidiu Ramba, se numără printre primii interpuşi care l-au denunţat pe Darius Vâlcov!  Mai multe amănunte AICI.




Cătălin Rotea


Rotea și Robert Truică



Balbeck


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...