Dragnea: Nu văd oportunitatea alegerilor anticipate în 2015. Legea electorală trebuie schimbată

Dragnea: Nu văd oportunitatea alegerilor anticipate în 2015. Legea electorală trebuie schimbată

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Suceava, că nu vede oportunitatea alegerilor anticipate în anul 2015, aşa cum a propus Adrian Năstase, dar consideră că legea electorală actuală trebuie schimbată.

Dragnea: Nu văd oportunitatea alegerilor anticipate în 2015. Legea electorală trebuie schimbată (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Dragnea a spus că anul 2015, care nu este an electoral, ar putea fi un an în care lucrurile să se aşeze în ţară.

"Nu văd de ce după prezidenţiale să chemăm românii iar la un scrutin electoral. Cred că 2015, fiind un an fără alegeri, ar fi anul în care am putea aşeza lucrurile în foarte multă linişte. Ar fi un an care ar trebui folosit pentru finalizarea strategiei iniţiate deja de Victor Ponta de dezvoltare a acestei ţări şi de consolidare a creşterii economice. Să avem şi în 2015 alegeri şi în 2016 alegeri locale, nu cred că ar fi oportun", a declarat Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte legea electorală pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor, liderul PSD consideră că aceasta trebuie schimbată, fie cu un sistem de vot pe listă, fie cu un sistem de vot uninominal pur.

"Cu toată tăria şi fără ezitare vă pot spune că actuala lege electorală e o prostie, cu efecte greu de explicat cu 588 de parlamentari, cu parlamentari care au ajuns datorită calculatorului. Actuala lege trebuie să dispară", a declarat Dragnea.

El a spus că pot fi luate în calcul două variante - votul pe liste sau un vot uninominal pur.

"Şi una şi alta din variante are şi avantaje şi dezavantaje. Eu cred că trebuie să avem o dezbatere serioasă, fără patimă, cu privirea spre viitor şi să ne lămurim ce vrem cu scena politică", a spus vicepremierul, care a adăugat că trebuie ales între o scenă politică bulversată, amestecată, cu partide ”balama” care să influenţeze formarea majorităţilor sau să fie ca în sistemul anglo-saxon unde scena politică se limpezeşte între două partide importante.

"Oricare variantă poate fi luată în calcul, cert este că actuala lege trebuie să dispară", a conchis Dragnea.

Fostul preşedinte al PSD Adrian Năstase a vorbit, joi, la ieşirea de la Jilava, despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate, a votului pe liste pentru profesionalizarea Parlamentului, despre aministie fiscală, graţiere, şi a subliniat că penitenciarul, cum este acum, e o instituţie depăşită.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Așa o fi?