Elena Udrea cere demisia premierului Victor Ponta şi retragerea sa, precum şi cea a lui Teodor Meleşcanu, din cursa electorală.

Elena Udrea cere demisia premierului Victor Ponta şi retragerea sa, precum şi cea a lui Teodor Meleşcanu, din cursa electorală.

Elena Udrea cere demisia premierului Victor Ponta şi retragerea sa, precum şi cea a lui Teodor Meleşcanu, din cursa electorală. Candidatul PMP mai cere comisii parlamentare de anchetarea a cazului precum şi a fostul şef SIE
Presedintele Partidului Miscarea Populara Elena Udrea a cerut marti demisia premierului Victor Ponta si retragerea sa din cursa pes=ntru presedintia Romaniei, aratand ca potrivit legislatiei si Constitutiei in vigoare la acea vreme, functia de procuror este incompatibila cu functiile publice. Candidatul PMP a mai solicitat retragerea lui Teodor Melescanu din cursa, dizovarea comisiilor de control SIE din Parlament si comisii parlamentare de anchetare a cazului si a rolului jucat de fostul sef al SIE.

"Prim-ministrul Romaniei si candidatul dotat cu cele mai mari sanse se afla in situatia de a fi incalcat Constitutia Romaniei de a fi incalcat legea si de a-i fi mintit pe romani in toti acesti an", a declarat Elena Udrea, adaugand ca "dl Victor Ponta a fost ofiter acoperit", iar "in aceasat calitate pe care a avut-o era in acelasi timp si procuror al Romaniei".

Candidatul PMP sustine ca premierul a incalcat art 139 al 2 al Constitututiei Romaniei din 1991 in vigoare 2003, care stabileste ca "functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior", si Legea 92/1992 art 111 potrivit caruia "functia de magistrat este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...