EXCLUSIV/Amănunt INCREDIBIL din Dosarul Vâlcov: Pregătiți un frappe mare pentru doamna, cu mult ness deasupra!

EXCLUSIV/Amănunt INCREDIBIL din Dosarul Vâlcov: Pregătiți un frappe mare pentru doamna, cu mult ness deasupra!

Amănunte incredibile continuă să apară, din anturajul celor implicați, în dosarul fostului ministru de finanțe Darius Vâlcov.

Potrivit unor surse din anturajul deputatului de Olt Daniel Bărbulescu, acesta şi soţia sa, Andra Bărbulescu, nu ar fi ajuns să-l denunţe la DNA pe fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, prieten şi partener de afaceri cu ei, dar naş al copiilor lor, din proprie iniţiativă în dosarul în care acesta este cercetat pentru o şpagă de două milioane de euro. Pur şi simplu, şi-au dat seama că procurorii ştiau totul despre infracţiunile grupului pe care îl patrona, din umbră, Vâlcov.

La primul contact cu procurorii, soţii Bărbulescu au rămas înmărmuriţi de o frază a procurorului de caz. Imediat ce au pătruns în biroul magistratului, acesta s-a adresat secretarei: „Dna secretară, vă rog să îi pregătiţi doamnei Bărbulescu o sondă mare de frappe, cu mult ness deasupra”. Este exact ceea ce serveşte Andra Bărbulescu, dimineaţă de dimineaţă, o dată ajunsă la televiziunea locală OLTTV, pe care o administrează. „Din acel moment, Andra şi-a dat seama că procurorii DNA ştiu totul despre ei, absolut totul”, spune una dintre sursele citate.

După care procurorul le-a pus în faţă hârtiile care conţineau multe amănunte despre afacerile derulate de ei şi de restul grupului ornaizat de Darius Vâlcov în perioada în care era primar al Slatinei. Sursele OLT-ALERT.ro, o publicație online locală, spun că procurorul le-ar fi dat de înţeles soţilor Bărbulescu faptul că ei îşi pot alege singuri calitatea în dosar: pe cea de martor sau pe cea de denunţător. La volumul de informaţii deţinute de procurori, cei doi au ales, evident, calea care le-ar uşura lor situaţia în dosar.

Sursele noastre mai susţin că şi în cazul lui Darius Vâlcov lucrurile au decurs oarecum asemănător. Aşa se şi explică solicitarea fostului ministru, când încă se afla în libertate, de a semna un acord de recunoaştere a faptelor de care îl acuză DNA. Procurorul de caz l-a refuzat însă.

Deputatul Daniel Bărbulescu a povestit procurorilor DNA totul despre firmele pe care Darius Vâlcov i-a cerut, în 2011, să le înfiinţeze la Slatina, una de cadastru, o alta de contabilitate şi un birou de avocatură şi pentru care primarul de atunci al Slatinei i-a dat 1,5 miliarde de lei. Tot el este şi cel care i-a ajutat pe procurori să descopere celebrul seif care a stat o vreme chiar în locuinţa sa din Slatina şi în care au fost descoperite bunuri de valoare, aproape 100.000 de dolari şi trei lingouri de aur.

Pe 2 aprilie, Darius Vâlcov a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, după ce el ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate. În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cursul anului 2009, administratorul SC Radion Tehnologica SRL, Theodor Berna, l-a contactat pe Darius Bogdan Vâlcov, pe atunci primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în Slatina și în orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări. În acest dosar acuzaţi mai sunt actualul primar al Slatinei, Minel Prina, plasat în arest la domiciliu, directorul SC Imobiliare Consloc SRL Slatina, Lucian Şuşală, Timofte Petre-Bogdan şi Cristian Constantin Tomescu, puşi sub control judiciar. Lista denunţătorilor este, şi ea, foarte lungă.

În 24 martie, DNA a cerut extinderea urmăririi penale, făcând o nouă solicitare pentru reţinerea şi arestarea fostului ministru, de data aceasta sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale”. Cererile DNA au primit aviz favorabil din partea Parlamentului. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...