EXCLUSIV/George Scutaru, un caz GRAV de SECURITATE NAŢIONALĂ

EXCLUSIV/George Scutaru, un caz GRAV de SECURITATE NAŢIONALĂ

Surse de cea mai bună calitate spun că fostul consilier prezidenţial pentru securitae naţională va face obiectul unui dosar penal pentru încălcarea secretului de stat. Având în vedere că era posesorul unui certificat ORNISS. Şi nu a declarat nişte lucruri la data obţinerii acestui certificat. Aceleaşi surse susţin că situaţia prin care a trecut preşedintele a fost una de mare cumpănă. Şi a fost foarte nervos. Pentru că, deşi i-a cerut, bărbăteşte, lui Scutaru, să fie corect, acesta l-a păcălit. Nu este exclus, aşa cum susţine fostul general SIE care face analize pentru Comisarul.ro, să existe şi o codiţă rusească în această poveste. Fostul general susţine, pentru Comisarul.ro, că orice personaj care a stat 4 ani la Moscova, şi a avut o îndeletnicire ca cea pe care a avut-o George Scutaru, a fost fotografiat sau înregistrat/filmat, în cel puţin două situaţii compromiţătoare. Într-o singură situaţie nu este posibil aşa ceva. Dacă personajul, chiar şi legendat de serviciul secret de externe român, să fi fost recrutat de serviciul similar rusesc.

Legătura dintre Meleșcanu și Scutaru trece prin Moscova

 Fost jurnalist de politică internă la Mediafax, Scutaru devine, în 1995, corespondent al PRO TV la Moscova, spre mirarea multora dintre jurnaliștii acelei epoci. După un ”stagiu” de trei ani în Rusia, George Scutaru revine brusc în țară, direct în funcția de consilier de imagine al lui Teodor Meleșcanu, pe atunci președinte al Alianței pentru România. Această formațiune politică a fost creată, în 1997, de fostul ministru de externe în guvernul Văcăroiu, prin ruperea unei aripi din PDSR. A obținut o cotă surprinzătoare de 10 la sută la primele alegeri la care a participat: localele din iunie 2000. Apoi a scăzut, la fel de surprinzător, într-un interval foarte scurt de timp, la alegerile generale din toamna aceluiași an, ApR obținând doar patru procente, iar Meleșcanu numai 1,8 la sută din voturile pentru președintele României ce aspira să devină. ApR fuzionează, în 2002, cu PNL. Așa a devenit George Scutaru liberal. Ba chiar unul de frunte, primind direct funcția de președinte al Biroului Politic al PNL Buzău. De atunci, a tot urcat în ierarhia politică, sărind etape mari, până la poziția de-a stânga președintelui României în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Surprizele nu se vor opri la George Scutaru. PNL a fost, din 1990 şi până acum, poligonul în care şi-au făcut de cap foarte multe servicii secrete.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...