EXCLUSIV/Hrebenciuc i-a TURNAT la DNA pe Toni Greblă şi Florin Iordache

EXCLUSIV/Hrebenciuc i-a TURNAT la DNA pe Toni Greblă şi Florin Iordache

Viorel Hrebenciuc i-a turnat la DNA pe doi dintre foştii săi colegi. Pe Toni Greblă, care până acum nu ştia de unde l-a lovit taifunul, şi pe deputatul Florin Iordache. Omul care îl vizita săptămânal, cu religiozitate, pe Năstase, la Rahova.

Dealtfel, Florin Iordache a fost audiat mai bine de 12 ore la DNA. Dar, pentru că s-a nimerit în ziua cu Elena Udrea şi Videanu, vizita a trecut aproape neobservată. Doar o televiziune a prezentat imagini cu acest şobolan al Parlamentului. Zgonea este la degetul lui mic. Camera Deputaţilor era condusă de doi oameni: Hrebenciuc şi Iordache. Iordache a fost livrat de Hrebenciuc în dosarul în care acesta este cercetat alături de Şova şi Ilie Sârbu. Devenit celebru în urma publicării stenogramelor cu discuţiile cretinoide dintre Şova şi Hrebenciuc. În ceea ce îl priveşte pe Florin Iordache acuzaţiile sunt extrem de grave. Şi o implică şi pe soţia acestuia, fostă judecătoare la Înalta Curte, pensionată subit cu câteva zile înainte de expirarea mandatului lui Traian Băsescu. Deşi vârsta nu impunea. A fost o pensionare la cerere. Magdalena Iordache, cunoscută pentru relaţia deosebită de prietenie cu chestorul Bujor Florescu, a făcut parte din completul de judecată care l-a scăpat pe Adrian Năstase de Dosarul Mătuşa Tamara.

Viorel Hrebenciuc a depus un denunţ penal şi împotriva lui Toni Greblă. Conform primelor informaţii, denunţul ar viza relaţiile judecătorului de la Curtea Constituţională cu fondatorul şi proprietarul grupului Mechel, Igor Ziuzin.

  Igor Ziuzin este un oligarh rus care deţine în România combinatele metalurgice de la Târgovişte şi Câmpia Turzii. Potrivit unor surse judiciare, convorbirile lui Toni Greblă ar fi fost interceptate timp de 6 luni în anul 2012, pe mandate de siguranţă naţională.

Informaţii noi ar fi apărut în urma denunţului lui Viorel Hrebenciuc astfel că procurorii DNA iau în calcul ca, în cursul săptămânii viitoare, să ceară Parlamentului un aviz pentru arestarea preventivă a lui Toni Greblă.

Toni Greblă este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă, în formă continuată, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi constituirea unui grup infracţional organizat în forma constituirii şi în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia