EXCLUSIV/Miercuri noapte a fost CRIZĂ la Cotroceni/Coldea, ATENȚIONAT/Ponta ar trebui să-și mute scheleții din dulap!

EXCLUSIV/Miercuri noapte a fost CRIZĂ la Cotroceni/Coldea, ATENȚIONAT/Ponta ar trebui să-și mute scheleții din dulap!

Prostul de Ponta și-a dat foc la valiză după declarațiile de miercuri seară de la B1! Și l-a pus pe Coldea în cap. A fost vraiște totală și un președinte extrem de nervos miercuri, în noapte, la Cotroceni. Klaus Iohannis i-a convocat de urgență la birou, unde s-a întors, pe așa-zisul director al SRI, Eduard Hellvig, și pe conducătorul real, generalul Florian Coldea. 

Președintele i-a cerut lui Florian Coldea explicații în legătură cu afirmațiile lui Ponta că are informații confidențiale de la servicii despre întâlnirile anumitor lideri PNL cu austriecii de la Holzindustrie Schweighofer. Atenționându-l, cu o morgă serioasă, că astfel de lucruri sunt compatibile cu demiterea. Coldea a fost foarte afectat de afirmațiile președintelui. Așa că nu numai Ponta ar trebui să tremure în zilele următoare. Ci și scheleții de prin dulap. Conform sursei noastre, pe piață ar urma să apară un contract de sponsorizare a echipei de raliu unde prostul care și-a bătut singur cuie în talpă era copilot. Sponsorizare făcută, bineînțeles, de austriecii cu care zice Ponta că este prieten Iohannis. Și tot conform aceleași surse, vor apărea poze cu Ponta alături de șeful Holzindustrie Schweighofer în timpul vizitei de la Viena.

Iohannis, mesaj dur pentru peneliști

În afara discuției cu șefii SRI, președintele l-a însărcinat pe Dan Mihalache să transmită un mesaj foarte clar la PNL pe tema relației cu austriecii. Cine nu este cinstit și nu spune adevărul va zbura. Și nu oricum...

Ce a spus Ponta la B1

"Impresia mea personala e ca presedintele a retrimis legea la Parlament pe baza unor informatii pe care le-a primit de la niste 'binevoitori' liberali' pe care zilele astea ii vedeti luptandu-se cu dintii pentru interesele private ale celor de la Schweighofer (...) Din PNL! Ii vedeti zilele astea pe cei care se lupta cu toate puterile pe care le au", a insistat premierul.

Intrebat daca vorbeste despre trafic de influenta la politicienii respectivi, Victor Ponta a raspuns: "100%".

"Nu pot face incadrari juridice, dar doamnele si domnii de la PNL (...) au avut intalniri in calitate oficiala si privata cu reprezentantii Schweighofer", a nuantat premierul, fara a da nume.

Intrebat de unde stie, Victor Ponta a raspuns: "In calitate de prim ministru trebuie sa ma informez foarte bine intotdeauna cand apare o situatie de criza. Si situatia actuala e una de criza".

De asemenea, acesta a afirmat ca liberalii respectivi au sustinut punctul de vedere al firmei austriace "si in calitatea publica pe care au ocupat-o anterior", dand de inteles ca face referire la fostul ministru al Mediului Lucia Varga.

"Sunt convins ca institutiile statului monitorizeaza aceste lucruri, cu atat mai mult cu cat vor informa CSAT (...) O companie isi apara interesele in mod legitim, oamenii politici apara interesele unei companii in mod ilegitim", a subliniat premierul.

Victor Ponta a afirmat inca o data ca presedintele a fost dezinformat de unii liberali.

"Eu imi explic lupta din aceste zile, inclusiv dezinformarile ajunse la administratia prezidentiala, prin interesele oamenilor de la PNL (...) Cand vorbesc de parlamentari, vorbesc de lucruri concrete", a declarat seful Executivului, facand trimitere la dezbaterile din comisiile parlamentare, dar fara a da nume.

Ce a spus Iohannis la plecarea spre Roma

Da, mi se pare o declaratie foarte curioasa. Recunosc ca am luat act cu surprindere de aceasta declaratie. Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn si lasa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul Presedintelui. Acest lucru este, deopotriva, surprinzator si fals. Am verificat la nivelul Administratiei Prezidentiale si nu a existat nicio discutie, nici cu lobby-isti, nici macar cu fosti colegi din PNL pe aceasta tema. Atunci cand am retrimis Codul Silvic in Parlament, a existat un document pe care ne-am bazat, este documentul care ne-a fost transmis, fara sa fie cerut, de catre Consiliul Concurentei, prin care ne-a atras atentia ca este, exista riscul de infringement pentru Romania, deci exista riscul sa nu fie conforma legea cu legislatia europeana. Mi s-a parut un lucru foarte serios. Si vreau sa subliniez in acest context ca nu numai Presedintele, ci si primul-ministrul are datoria sa vegheze ca legislatia romaneasca sa fie in concordanta cu legislatia europeana. Eu nu ma joc cu legile Romaniei. Nu a existat niciun indiciu ca cineva ar fi intervenit pentru aceasta chestiune, la mine oricum nu, si nici la nivelul Administratiei Prezidentiale. In consecinta, luand act de declaratiile primul-ministrului de aseara, de la un post de televiziune, am rugat organele abilitate sa verifice de ce fel de informatii dispunea prim-ministrul, daca ele se confirma sau nu. Daca se confirma sa se ia, evident, de urgenta, masurile care se impun, dar, daca nu se confirma, atunci prim-ministrul va raspunde pentru aceste afirmatii. Astfel de afirmatii de insinuare a unui trafic de influenta la nivelul Presedintelui nu pot fi clasificate ca simple afirmatii prin care vrea sa para interesant la televizor, sunt mult mai grave si vor fi tratate ca atare. Sper ca aceasta scapare sa nu indice o revenire la logica din campania electorala, promovata atunci de candidatul Ponta si care a fost la un nivel inacceptabil de jos.

 Intrebare: Domnule Presedinte, ati spus ca premierul va raspunde daca afirmatiile se dovedesc a nu fi fondate, va ganditi la un proces, sa intentati un proces de calomnie sau in ce fel veti actiona daca se dovedesc a fi eronate afirmatiile sale?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Da, inca de aseara, am rugat pe cei din Departamentul Juridic din Administratia Prezidentiala sa verifice care este incadrarea unor astfel de afirmatii si cum putem sa facem anumite demersuri, in cazul foarte probabil ca se dovedesc a fi nesustinute de dovezi. Deci este foarte grava afirmatia. Daca incepem iarasi sa ne jucam cu astfel de afirmatii ca in campanie nu este bine si, cum nu mai sunt in campanie, nu mai tolerez asa ceva.

Intrebare: Buna dimineata, domnule Presedinte, in afara de cei din Departamentul Juridic pe care i-ati rugat sa vada la ce se poate incadra ce a spus premierul, daca nu este veridic, cu ce organe abilitate ati vorbit, adica cui ati cerut concret sa faca verificarile si daca cu prim-ministrul ati stat de vorba dupa acuzatiile astea? V-a sunat, l-ati sunat...?

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis: Nu am vorbit cu prim-ministrul, dar in aceasta dimineata am avut o discutie, deocamdata telefonica, fiindca am venit in aeroport, cu directorul SRI si l-am rugat, foarte oficial, sa analizeze si sa cerceteze cu maxima exigenta si seriozitate aceste afirmatii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...