EXCLUSIV/Ponta pierde teren în PSD. S-a instaurat frica. Mulţi grei ai partidului încep să facă bisericuţe. Ei îl acuză pe Ponta că e din ce în ce mai dictator, iar ei trebuie să meargă pe la emisiuni să susţină tot felul de aberaţii

EXCLUSIV/Ponta pierde teren în PSD. S-a instaurat frica. Mulţi grei ai partidului încep să facă bisericuţe. Ei îl acuză pe Ponta că e din ce în ce mai dictator, iar ei trebuie să meargă pe la emisiuni să susţină tot felul de aberaţii

În PSD se întâmplă lucruri foarte ciudate. Sunt din ce în ce mai multe bisericuţe şi din ce în ce mai puţină comunicare. Poate că puţină lume a fost atentă la un fapt petrecut marţi seara la Antena3. Când senatorul Georgică Severin, după un atac mârlănesc al lui Adrian Ursu, s-a ridicat şi a plecat din emisiune. Fapt fără precedent pentru un pesedist. Dar acest eveniment vine să pună capac pe o stare de spirit care s-a creat în ultimul timp în PSD. Iar Georgică Severin este unul care a fost umilit groaznic în ultimul timp.

Chiar după apariţia primelor înregistrări cu proasta de la CNA, fiindcă fusese jignit într-un mod insuportabil, Severin, preşedinte al Comisiei de Cultură din Senat, a cerut răzbunare la mai marii partidului. Însă Ilie Sârbu i-a închis gura, spunându-i că nu e momentul. Iar Severin a tăcut. Ca un laş. În numele partidului. Şi marţi seara a fost umilit iar. La Antena3. Aducându-i-se aminte, prin telefon, că e un fost pedelist vopsit în pesedist. 

Dar cazul Georgică Severin nu e singular. Cei mai mulţi dintre greii partidului refuză pur şi simplu să se mai ducă pe tv. Pentru că, atât la Antena3 cât şi la România TV, slugile lui Voiculescu şi Ghiţă sunt din ce în ce mai agresive. Părând că ei sunt partidul. Iar ei, pesediştii, nişte proşti.

Ăsta ar fi un aspect. Însă acum se discută despre ceea ce apare zi de zi despre Voiculescu. Şi nu mai poate fi acoperit. Iar condamnarea lui este dată ca sigură. Să nu mai vorbim despre ceea ce se întâmplă cam de o săptămână la DNA. Cu din ce în ce mai mulţi lideri PSD chemaţi să dea cu subsemnatul în Mega-Dosarul IT. Şi unde se vorbeşte că se vor emite mandate de reţinere pe numele multor lideri informali sau oficiali ai partidului. Toţi cer explicaţii şi lămuriri de la omul care le ştie pe toate: Victor Ponta. Însă el e mereu pe fugă. Iar de minciunile şi aroganţa şi, mai ales, mârâielile lui Ilie Sârbu s-au cam săturat toţi.

Iar în teritoriu situaţia este de-a dreptul explozivă. Sunt judeţe unde situaţia a scăpat complet de sub control. La Constanţa, de pildă, s-au înmulţit cei care se grupează împotriva lui Radu Mazăre. Pentru că despre Nicuşor Constantinescu se vorbeşte deja la trecut. La Bistriţa-Năsăud se vorbeşte insistent despre o iminentă descindere a procurorilor DNA. Ca şi la Timiş.

Chiar şi Adrian Năstase a pus gaz pe foc, acum două zile, cu o postare despre imbecilitate. Pe care mulţi au văzut-o ca pe un reproş la adresa lui Ponta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”