EXPLOZIV/Are și România JIHADISTĂ! Acum s-a aciuat în Austria...

O româncă acuzată de legături cu jihadiștii expulzată în luna august din Italia în România a fost descoperită într-un oraș austriac. Românca în vârstă de 36 de ani este simpatizantă a ISIS şi menţinea legătura online cu islamişti din Marea Britanie, anunță ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, conform Mediafax, citată de Flux24.

"A intrat in atentia SRI la inceputul anului 2014, ca urmare a activitatilor de propaganda islamista, cu continut extremist derulate de aceasta in mediul virtual atat timp cat s-a aflat in Romania", afirma în luna august, Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI, intr-o interventie la un post TV. El explica ca SRI a adoptat masuri corespunzatoare de monitorizare a acesteia si ca a semnalat cazul Serviciului partener italian in iulie 2014.

Femeia de 34 de ani a fost retinuta in clipa in care revenise din Tunisia cu o cursa de feribot.Era impreuna cu sotul ei, cetatean tunisian. Romanca ar mai fi fost suspectata, in trecut, si de trafic de droguri. Ea mentinea legatura on-line cu mediile jihadiste din Mare Britanie si contribuia la raspandirea unor materiale de propaganda pentru Statul Islamic.

Ea a dispărut imediat din România și a fost descoperită acum în Austria.

După doar câteva zile a ajuns deja în Tirolul de Nord, mai exact în aproprierea orașului austriac Innsbruck.

Presa austriacă a aflat asta abia la începutul lunii decembrie, iar reacția nu se putea lăsa așteptată: “Jihadistă în Italia și mamă în Austria?”, “Incredibil! jihadista din Klobenstein a ajuns să stea complet legal în Innsbruck?”, “Persona non-grata în Tirolul de Sud, dar tolerată în Tirolul de Nord?”, sunt câteva reacții din publicațiile Tiroler Tageszeitung sau unsertirol.com, scrie mariustuca.ro.

Jurnaliștii au apelat imediat la Comandamentul pentru Apărarea Constituției și Combaterea Terorismului. Spre surprinderea lor, aceștia știau încă din luna august de sosirea româncei, însă nu au vrut să alarmeze populația.

“Doamna ne este cunoscută și o avem sub strictă supraveghere”, a anunțat purtătorul de cuvânt Marlies Zoglauer, care a confirmat că soțul și cei doi copii se află alături de româncă.

“Copiii merg la școală și sunt susținuți privat”, a mai adăugat acesta. Austriecii mai scriu că femeia nu vrea să rămână în Innsbruck și face demersuri disperate de a se întoarce în Italia, mai scrie mariustuca.ro.

Ea a contestat în instanță decizia de expulzare și așteaptă prima audiere. Până se va pronunța instanța, familia va rămâne în apropriere de Innsbruck.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar