EXPLOZIV/Băsescu forțează DETONAREA Dosarului EADS?DOCUMENT INCENDIAR

Fostul președinte Traian Băsescu forțează detonarea adormitului și mult așteptatului Dosar EADS. Astăzi au apărut pe piață file dintr-un document datat 2007 care spune multe despre ce urmează să află atunci când DNA va începe audierile și punerile sub acuzare. Poate că apariția acestor fragmente, pe care Turcescu le anunță cu mare tam-tam pe blogul său, nu este atât de întâmplătoare. Traian Băsescu și Robert Turcescu s-au întâlnit acum câteva zile. Trăim în România, băieți!

Documentul de 11 pagini pe care îl vedeți mai jos e o sinteza a jafului numit „Afacerea EADS”. Unele informatii din acest document au mai ajuns în spatiul public, dar o sa constatați, așa cum rezultă din aceasta NOTĂ, că autorițile statului au fost informate în legatură cu dosarul EADS.

Cu toate acestea, contractul de sute de milioane de euro a continuat și mai continuă și astăzi. NOTA e posibil să fie făcută de un serviciu secret sau de oameni din Ministerul de Interne. E un document care arată o încrengătură de interese țesute la nivel înalt atât în plan intern cât și dincolo de granițe. Poate aceasta este și explicația mersului greoi al acestui dosar despre care chiar procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi spunea că necesită comisii rogatorii și colaborarea transfrontalieră a procurorilor.

Noi ne-am liniștit. Apare numele lui Adrian Năstase. Mai apar în schemă fostul sef SIE, Catalin Harnagea, si fostul consilier prezidential din mandatul lui Emil Constantinescu, Dorin MARIAN. Dar și firma lor, ICAR BUSINESS RESEARCH, in calitate de consultant EADS. Intre timp, desi contractul era deja semnat, proiectul de securizare a frontierelor exista doar pe hirtie, dar statul roman deja platea bani multi in conturile firmei EADS.

  „Din informatiile obtinute rezulta ca activitatea celor doua firme de consultanta ale EADS, MIDOCAR CONSULTING si ICAR BUSINESS RESEARCH este concentrata pe valorificarea potentialului relational al acestora in mediul MIRA (Ministerul Internelor si Reformei Administrative, n.m) sau al altor institutii ale statului in scopul mentinerii contractului cu EADS in conditiile propuse acestia„.

 După cum poate ați observat, documentul intitulat NOTĂ poartă numărul 01064729 și este datat 11 decembrie 2007. 

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…