EXPLOZIV/DNA intră cu ,,DERATIZAREA'' în Consiliul General

EXPLOZIV/DNA intră cu ,,DERATIZAREA'' în Consiliul General

Iata ca inevitabilul se produce si procurorii anticoruptie intetesc eforturile pentru a lua cu asalt „citadela” Primariei Capitalei. Insa, pana vor ajunge la varful piramidei, oamenii Laurei Codruta Kovesi au definitivat deja „lotul” format din membri ai Consiliului General al Municipiului Bucuresti, suspectati de trafic de influenta in forma continuata. Si este vorba despre un lot extrem de numeros! Asa ca, mai in gluma, mai in serios, dupa cum sustin sursele noastre, DNA va avea din nou nevoie de un autobuz pentru ducerea la audiere a consilierilor implicati in acest nou mega-dosar de coruptie. 

Interesant este si faptul ca la mijloc ar fi vorba de o grupare transpartinica din sanul CGMB, specializata in eliberarea de PUZ-uri pentru doritorii dispusi sa ofere, in acest sens, sute de mii de euro pentru un singur aviz. Mai mult, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, in unele cazuri, in negocierile pentru obtinerea PUZ-urilor pentru constructia unor cladiri comerciale in plin Centrul Capitalei ar aparea si numele firmei de avocatura „Bostina si Asociatii”, ceea ce ar explica multe…

Solomon Wigler era omul de legatura cu consilierii

Desigur ca, avandu-l in custodie pe Solomon Wigler, nimeni altul decat „mana dreapta” a primarului Sorin Oprescu si, totodata, cel considerat liantul care facea sa se invarta toate rotitele combinatiilor din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, procurorii anticoruptie nu aveau cum sa nu profite la maximum de aceasta oportunitate pentru a deschide noi piste. Mai ales ca, de exemplu, pentru disjungerea unui dosar separat, procurorii nu au de facut decat sa verifice ce consilieri au votat, in sedinta din 28 mai 2015, PUZ-ul pentru o constructie de pe B.dul Bucurestii Noi nr. 51. De asemenea, daca este sa ne referim tot la luna mai a acestui an, procurorii au la dispozitie si o plangere privind convocarea ilegala a anumitor sedinte ale CGMB, in scopul de a se trece astfel tot felul de studii de fezabilitate controversate. Iar numai din aceste doua cercetari si tot i-ar putea lua cu toptanul pe alesii locali. Mai ales ca se pare ca la cati sunt implicati in increngatura eliberarii de avize, DNA ar umple usor cu ei un intreg autobuz, asa cum s-a mai intamplat si in cazul altor institutii.

PUZ-ul de juma’ de milion de euro

Pe 15 mai, Doru Bostina era arestat pentru evaziune fiscala. Pe 20 mai era eliberat sub control judiciar. Si, intamplator sau nu, printre cazurile de PUZ-uri suspecte se numara si cel solicitat CGMB, in numele unei societati comerciale, de catre „Bostina si asociatii”. Este vorba despre un obiectiv comercial mai deosebit, aflat in zona zero a Capitalei, la Piata Unirii. Iar dupa „mercurialul” stabilit pana acum de catre anchetatori se pare ca preturile eliberarii cate unui PUZ pornea de la 100.000 de euro si ajungea, in functie de zona, la 500.000 de euro. Si pana cand ancheta se va incheia oficial, sa notam totusi ca, iata, „blestemul Bostina” ar putea lovi din nou, de aceasta data in  „Turnul Babel” de pe Splaiul Independentei.  Cătălin TACHE

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...