EXPLOZIV/Dosarul ,,Gala Pute''/Va denunţa Kovesi INTOXICĂRILE SRI?

EXPLOZIV/Dosarul ,,Gala Pute''/Va denunţa Kovesi INTOXICĂRILE SRI?

Comisarul.ro a denunţat în premieră situaţia explozivă existentă în rândul procurorilor care anchetează Dosarul Microsoft. La scurt timp a explodat o nouă bombă. Care transformă dosarul Gala Bute în dosarul Gala Pute. Iar lucrurile nu se vor opri aici. Nu numai Ana Maria Topoliceanu a fost şantajată să dea declaraţii ,,la pont'' despre Elena Udrea. Toate dovezile care o privesc pe Elena Udrea sunt bazate pe denunţurile celor care au gestionat cea mai mare parte din sumele vehiculate cu prilejul desfăşurării meciului. Patroni de firme şi angajaţi din minister. Ori, ştie toată lumea că, la data desfăşurării evenimentului, poziţia Elenei Udrea în corolarul puterii din România era una mai mult decât centrală. Să nu fi profitat patronii care colaborau cu oamenii din minister să-i ,,ungă'' cu diferite sume de bani pentru a-şi uşura un acces mai lejer la şefa lor? Procurorii DNA au cam realizat, punând acum cap la cap dovezile, că cei care au pus mâna pe şpăgi încearcă acum să-şi scape pielea băgându-le în buzunarul Elenei Udrea. Cineva din DNA vrea să denunţe intoxicările SRI. A început să livreze, pe surse, amănunte din dosar. 

Lumea uită că evenimentul în urma căruia s-a declanşat dosarul a avut loc într-o perioadă în care Guvernul Boc n-o ducea deloc bine. A fost o încercare prostească a Elenei Udrea de a-i mai îmbuna pe români. Cătălin Tolontan a denunţat pe bună dreptate atât sumele cheltuite cât şi oportunitatea cheltuirii lor. De aici şi până la a o acuza pe Elena Udrea că a organizat evenimentul pentru a-şi mai trage nişte şpăgi, e o cale lungă. Şi sortită eşecului... Nici măcar ea nu îndrăzneşte să spună că e Albă ca Zăpada politicii, şi că n-a participat la afaceri necurate. Dar să o bagi pe Udrea că primea şpăgi în mese la restaurant şi camere la hoteluri scumpe din Grecia, te râd curcile... 

Dealtfel, întregul denunţ al Anei Maria Topoliceanu a fost infirmat după ce Tudor Breazu şi un alt martor din dosar ar fi prezentat înregistrări cu o discuţie în care aceasta îi cerea lui Breazu să facă, la rândul său, un denunţ împotriva Elenei Udrea. Mai precis, Topoliceanu l-ar fi apelat pe Breazu printr-un apel video pe FaceTime, pe 5 februarie, înainte ca acesta să fie pus oficial sub acuzare, pentru a îi cere acestuia să-i confirme declaraţia făcută iniţial în faţa anchetatorilor.

Fosta şefă a CNI se temea ca nu cumva să fie înregistrată audio, aşa că a apelat la bileţele de tip „post-it” pe care le prezenta în faţa camerei. Breazu şi celălalt martor din dosar au prezentat, în faţa anchetatorilor, înregistrările acestei comunicări.

Din conţinutul bileţelelor, rezultă că Ana Maria Topoliceanu ştia conţinutul dosarului, luase legătura în prealabil cu Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia şi încerca să-l determine pe Breazu să adopte o poziţie similară.

Aceleaşi surse apropiate anchetei susţin faptul că reţinerea şi arestarea lui Topoliceanu în acest dosar sunt iminente.

Reamintim faptul că Ana Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul Gala Bute, după ce ar fi primit bani de la administratorul unei firme, potrivit unor documente ale DNA. Topoliceanu a susţinut în faţa anchetatorilor că ar fi fost „cărăuşul” mai multor şpăgi către Elena Udrea.

"La un moment dat, nu reţin perioada, cred că în 2011, Lungu Ştefan mi-a spus că a vorbit cu Udrea Elena, care i-a spus că poate să ia pentru ea o sumă de bani de la firma Consmin SA, care avea lucrări la Compania Naţională de Investiţii şi că i-a spus să ia legătura cu mine ca să stabilim condiţiile în care va fi remisă această sumă. Conform acestei discuţii, banii urmau să fie luaţi pentru ministrul Elena Udrea. (...) Nu îmi mai amintesc cu exactitate, dar cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun. Numele societăţii administrate de Breazu Tudor este Ekaton Consulting SRL", se arată în declaraţia lui Topoliceanu în faţa anchetatorilor, redată în referatul privind propunerea de arestare preventivă a lui Tudor Breazu, în dosarul Gala Bute.

Întrebarea noastră este următoarea: Când va ieşi Kovesi să denunţe INTOXICĂRILE SRI?



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...