EXPLOZIV/Florian Walter, patronul ROMPREST, va fi SĂLTAT de DIICOT/PERCHEZIȚII de AMPLOARE

EXPLOZIV/Florian Walter, patronul ROMPREST, va fi SĂLTAT de DIICOT/PERCHEZIȚII de AMPLOARE

Procurorii DIICOT fac percheziții la firma ROMPREST a fostului finanțator de la Dinamo, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj, Florian Walter. Prejudiciul este de 18 milioane de euro. Digi24 informează că Florian Walter urmează să fie ridicat și dus la audieri la DIICOT Ploiești.

 Romprest este firma care modernizează în această perioadă centrul istoric al municipiului Timişoara. Romprest asigură serviciile de salubrizare în sectoarele 1 şi 5 din Capitală. Grupul Romprest colaborează cu peste 45 de municipalităţi din ţară. Cu 6000 de angajaţi, grupul are o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro.

Patronul firmei, Florian Walter, finul lui Miron Mitrea, este şi el vizat de anchetatori. Acesta a fost unul dintre acţionarii clubului de fotbal Dinamo, fost patron al clubului Petronul Ploieşti şi actualul finanţator al clubului U Cluj. Percheziţiile au loc şi la domiciliul lui Florian Walter.

Anchetatorii fac percheziţii, miercuri dimineaţă, la mai multe firme, între care societatea de salubrizare Romprest, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ 4,5 milioane de euro, în acest caz fiind vizat şi omul de afaceri Florian Walter.

Conform unor surse judiciare, procurorii DIICOT şi poliţiştii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate fac 28 de percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila, precum şi în Capitală, fiind vizate 23 de persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Suspecţii ar fi folosit mai multe firme "fantomă" controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.

Sursele citate spun că suma "spălată" este de aproximativ 14 milioane de euro, iar prejudiciul produs statului se ridică la circa 4,5 milioane de euro.

Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.

În acest dosar este vizat şi omul de afaceri Walter Florian, care controlează societatea Romprest şi la locuinţa căruia au loc, de asemenea, percheziţii.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti, astfel că persoanele care vor fi ridicate în urma percheziţiilor vor fi duse la audieri la această structură.

Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...