EXPLOZIV/Foști și actuali SECURIȘTI au FONDAT, sub PATRONAJUL și SEMNĂTURA lui G.Oprea, două ORGANIZAȚII OCULTE

EXPLOZIV/Foști și actuali SECURIȘTI au FONDAT, sub PATRONAJUL și SEMNĂTURA lui G.Oprea, două ORGANIZAȚII OCULTE

A auzit cineva dintre dumneavoastră de Academia de Științe ale Securității Naționale(ASSN) și de Asociația Foișorul de Foc - Divizia Civică Voluntară? Veți avea un șoc să auziți că ambele sunt, de foarte puțin timp, instituții de interes public, finanțate cu bani de la bugetul României. Ambele căcănării oculte s-au fondat sub aripa, la inițiativa și prin semnătura lui Gabriel Oprea, personajul dubios care pare, la această oră, că face jocurile de putere într-o țară pe care bieții români au crezut-o eliberată în noiembrie 2014. Ambele căcănării oculte gem de foști și actuali generali de Securitate și de personaje dubioase. Iar Asociația Foișorul de Foc - Divizia Civică Voluntară, care funcționează în Sectorul2, este, practic, o organizație paramilitară în toată regula. 

Și Academia de Științe ale Securității Naționale(ASSN) și Asociația Foișorul de Foc - Divizia Civică Voluntară au devenit instituții de interes public pe timpul interimatelor lui Gabriel Oprea la șefia Guvernului României. Și nimeni n-a suflat un cuvințel!

Ce este ASSN

Informațiile neoficiale spun că ASSN a fost înființată de un grup deja celebru în politică – Gabriel Oprea, George Maior și Vasile Dâncu, împreună cu încă câteva persoane din anturajul lor politic sau profesional. Noua jucărie a celebrului Grup de la Cluj a fost construită pe bazele existentei Academii de Științe Militare, unde s-a refugiat, pe post de președinte, George Maior, după ce și-a dat demisia de la SRI. Pentru că aceasta, așa cum arăta și denumirea, limita aria de acțiune a instituției, fondatorii s-au gândit să o reformeze și să facă din ea o cupolă peste serviciile secrete și ministerele de forță ale României, scrie  bn24.ro .

Președinte de onoare al Academiei este George Maior, fost director SRI și viitor ambasador în SUA, iar președinte interimar este fostul ministru al Educației, Remus Pricopie. Ce l-a recomandat pe exact pe Remus Pricopie să devină președintele acestei instituții, nu se știe. 

Cu ce se ocupă Academia de Științe ale Securității Naționale?

Elaborează nici mai mult, nici mai puțin decât gândirea strategică a României în domeniul securității naționale.

O spune chiar Președintele Klaus Iohannis care a participat joi la o conferință a ASSN: „Într-o lume fără graniţe, în care securitatea internă şi cea externă nu mai pot fi disociate, iar provocările sunt tot mai complexe, rolul și contribuția dumneavoastră devin esențiale.
România are nevoie de instituții care să producă gândire strategică. Prin existența sa, Academia nu doar suplinește acest rol, ci face din țara noastră un actor în dezbaterea globală despre securitate”. 

Potrivit legii de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept „for național, de consacrare științifică, ce reunește personalități știintifice reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații”.

Adică toți ''doctorii'' ''doctorului'' plagiator Gabriel Oprea, acestea sunt personalitățile reprezentative?

„ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz”, mai spune legea.

Academia are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați. Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari.

Membrii titulari beneficiaza de o indemnizație lunară viagera egală cu salariul mediu pe economie. Membrii corespondenți  beneficiază de o indemnizație lunară viageră egală cu 50% din valoarea salariului mediu pe economie.

Ce este Asociația Foișorul de Foc - Divizia Civică Voluntară 

In Sectorul 2 functioneaza, inca din 2011, Asociatia „Foișorul de foc – voluntariat şi parteneriat pentru viaţă”, un ONG care a infiintat „Divizia Civica Voluntara” (DCV), un corp de voluntari pregatiti, teoretic, pentru situatii de urgenta. In fapt, ONG-ul de casa al primarului Ontanu este una dintre cele mai bine finantate asociatii crescute la umbra unei primarii. Cu aspect de formatiune paramilitara, fondata si sustinuta de lideri ai UNPR, cu uniforme si masini de teren pregatite sa „intervina” oricand, DCV primeste anual girul institutiilor statului, intr-o sedinta solemna desfasurata – evident – in sediul Primariei Sectorului 2.

De la subprefectul Capitalei, generali din structurile de informatii (generalul Gheorghe Toma, profesor  la Academia Naţională de Informaţii, de exemplu), sefi ai Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, si pana la functionari ai primariei, toti legitimeaza periodic ONG-ul „militarizat” pastorit de Neculai Ontanu si UNPR.

Ca lucrurile sa fie clare inca de la inceput, organizatia a fost infiintata de catre presedintele fondator general (r) Constantin Apetroaie, fost expert pe probleme de analiza de intelligence în cadrul Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), trecut in rezerva in 2010. Actual vicepresedinte UNPR Bucuresti,generalul Apetroaie si-a primit gradul de la presedintele Traian Basescu, odata cu trecerea in rezerva si intrarea in viata politica. In prezent, conducerea Diviziei Civice Voluntare este asigurata de Vasile Ciornei, un alt ofiter inaintat la gradul de general de Traian Basescu simultan cu trecerea in rezerva in 2009. 

„Divizia Civica Voluntara” dispune de sedii spatioase, tehnica de ultima ora, masini de teren si orice alt fel de resurse, consumabile sau nu. Cu sase randuri de uniforme, inclusiv tinuta de parada a „garzii de onoare” (un costum ce imita, la limita legii, uniforma Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazu”).

Citiți și priviți

“Sub comanda domnului general Vasile Ciornei, comandantul DIVIZIEI CIVICE VOLUNTARE, mâine seară vom preda părinților, când îi vom aduce acasă, pe cei 100 de tineri voluntari, elevii și tinerii care au participat la Tabăra Militară de la Sângeorz – Băi:

Mi-au dat un tânăr visător ii reîntoarcem către părinți ca buni ostași.

Le-am oferit prilejul pentru o săptămână, celor 100 de tineri voluntari, membrii ai DIVIZIEI CIVICE VOLUNTARE din Sectorul 2, să meargă în tabăra militară de la SANGEORZ – BAI unde, echipa de comanda a Diviziei în frunte cu Comandantul său, domnul general Vasile Ciornei împreună cu alți ofițeri superiori în rezervă, specialiști, i-au pregătit pentru intervenții in situații de urgenta”, a scris Ontanu pe pagina proprie de facebook, publicand o inregistrare din cadrul taberei organizate de primarie.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...