EXPLOZIV/Lista STRĂINILOR vizați la DNA pentru CORUPȚIE

EXPLOZIV/Lista STRĂINILOR vizați la DNA pentru CORUPȚIE

DNA nu mai anchetează doar cetățeni români. De ceva vreme a trecut și la cetățeni străini implicați în acte de corupție pe teritoriul României. Dezvaluiri explozive din afacerea “Microsoft-EADS” continuă să apară în spațiul public. O afacere in care prejudiciul este de peste 1 miliard de euro, inceputa in timpul regimului Adrian Năstase.

In anul 2003, Claudiu Florica impreuna cu Khalil Abi Chanin – patronul Romanel, importatorul exclusiv al produselor LG si Nicolae Culacov – Omnitech au inceput actiunile de influentare a factorilor de decizie din Guvernul Romaniei pentru a se incredinta contractul privind inchirierea de licente soft pentru Guvernul Romaniei si institutiile subordonate, firmei FSC Austria.

Intr-o intalnire la Roma, Claudiu Florica a stabilit cu Dan Nica ca Guvernul Romaniei sa incheie un contract cu Microsoft in valoare de 50-60 milioane dolari, prin intermediul FSC Austria, iar in acest sens a fost semnata la Roma o scrisoare de intentie pentru parteneriatul strategic, dintre Guvernul Romaniei si Microsoft Corporation, obiectul acestuia constituindu-l colaborarea dintre cele doua parti pentru incheierea unui acord cadru de licentiere a Guvernului Romaniei pentru produse Microsoft.

Claudiu Florica a reusit sa creeze un mecanism functional prin care puteau fi obtinute de la stat, fara licitatie, sume in jur de 100-150 milioane dolari.

Pe linga politicienii si oamenii de afaceri romani implicati in filierele de spaga pentru incheierea contractelor, Lumea justitie da o lovitura de presa uriasa prin publicarea numelor cetatenilor straini si a firmelor straine implicate in spagile din „Microsoft-EADS”.

Iată lista :

Wolfgang Horak – director general FSC Austria

Heinz Mazinger – director FSC Austria

Viktor Malinowski – director FSC Austria

Peter Hungler – director in Credit Suisse si Deutsche Bank

Markus Hellental – vicepresedinte EADS

Otto Single – angajat EADS

Siebert Burkhard – angajat EADS

Thomas Heintschel

Helmut Hugle – angajat EADS

Helmut Bar – angajat EADS

Gerald de Woot – angajat EADS

Volker Hagerkoeter – angajat EADS

Walter Spenser – consilier al ministrului, sef al Politiei Federale de Frontiera Germana

Frank Nagorschel – reprezentantul Bearing Point

Khalil Abi Chanin – cetatenie dubla romano-libaneza

Firmele straine implicate in circuitul spagii :

EADS

Fujitsu Siemens Computers

Microsoft

Gessa

Profinet

Zonko Overseas

Colina 

Dupa ani de zile de protectie suspecta in afaceri pline de coruptie in Romania, pe ultima suta de metri asistam la o premiera interesanta intr-un dosar de coruptie : procurorii DNA considera suspecti niste cetateni straini. Respectivi doi francezi de la Apa Nova : Bruno Roche si Laurent Lalague. Amandoi au fost pusi sub acuzare pentru infractiuni extrem de grave facute la Veolia Apa Nova. Procurorii DNA spun ca zeci de milioane de euro au fost furate prin marirea de 14 ori (!) a pretului apei potabile in Bucuresti pentru a spori incasarile si marjele de spaga.

Presa europeana vuieste deja despre anchetarea francezilor de la Apa Nova

Ce are de gand sa faca Romania cu cetatenii straini implicati in grave dosare de coruptie? Daca acestia vor fi anchetati sau arestati, vor exista consecinte diplomatice? Sau perseverenta suspecta a Germaniei si Frantei impotriva aderarii Romaniei la spatiul Schengen are deja si astfel de explicatii?


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro