EXPLOZIV/Liviu Dragnea a BLOCAT suplimentarea secţiilor de votare în Diaspora/Ponta l-a susţinut

EXPLOZIV/Liviu Dragnea a BLOCAT suplimentarea secţiilor de votare în Diaspora/Ponta l-a susţinut

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, joi, că a fost deschisă o anchetă după primul tur al alegerilor prezidenţiale, în mai multe dosare fiind începută urmărirea penală in rem faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot în Diaspora. Cotidianul naţional PUTEREA le dă o mână de ajutor procurorilor lui Niţu ca să nu cerceteze doar fapta, ci să aibă un prim nume de vinovat de abuzul stipulat în articolul 385 din Codul penal.

Ei bine, chiar din bârlogul PSD am aflat că Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD şi şeful campaniei la prezidenţiale a lui Victor Ponta, este cel care s-a opus vehement înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate.

Sursa noastră ne-a devoalat că atunci când Titus Corlăţean i-a spus, din postura de ministru al Externelor, că este ilegal să îngrădească dreptul la vot, Liviu Dragnea i-a replicat că el e şeful de campanie şi cel care ia decizia, iar dacă nu-i convine, să-şi dea demisia - ceea ce primul a şi făcut, după ce, iniţial, declarase public că nici nu se gândeşte la asta.

La discuţia extrem de tensionată au fost de faţă mai multe persoane, printre care şi premierul Victor Ponta. Când unul dintre cei prezenţi a făcut observaţia că un articol din Codul penal îi poate băga în puşcărie, Dragnea i-a întors-o: „Nu se va întâmpla asta dacă faceţi cum spun eu. Iar dacă facem mia aia de secţii de votare, sigur pierdem”. „Dacă nu facem secţiile alea vom câştiga alegerile şi nu va fi nimeni arestat”, a adus Dragnea argumentul suprem. Îmbătaţi cu toţii de vraja câştigării alegerilor şi crezându-se invincibili ca la locale şi parlamentare, au mers pe mâna lui şi „s-au sinucis politic” - vorba lui Crin.

Abia după aceste informaţii relevante putem înţelege cheia declaraţiei lui Corlăţean: „Îmi dau demisia pentru că nu vreau să încalc legea”, după exemplul altui pesedist demisionar celebru, Ioan Rus.

Când noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, i-a comunicat premierului Victor Ponta, procuror de meserie, că ambasadorii solicită în scris înfiinţarea de secţii de votare, acesta l-a trimis la Liviu Dragnea să tranşeze afacerea. Numai că Dragnea i-a pus aceeaşi placă, iar Meleşcanu a recitat public poezia dictată de şeful de campanie.

Miercuri seară, preşedintele Traian Băsescu a făcut lumină: „Aş vrea ca românii să ştie că ambasadorii au informat corect asupra nevoii de mărire a numărului de secţii de votare, de creştere a capacităţii de primire a cetăţenilor care doresc să-şi exprime dorinţa de vot. Am primit în copie toate solicitările pe care aceştia le-au făcut premergător începerii campaniei electorale, în timpul campaniei electorale şi între turul unu şi doi”.

Ca la semnal, a doua zi dimineaţă procurorul general Tiberiu Niţu, cel pus în funcţie de Victor Ponta, a anunţat declanşarea anchetei.

Mihai Pâlşu Puterea.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

3 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

4 Lux de 5 stele pentru prințul austriac venit la ucis urși în România

5 ULTIMA ORĂ Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, propusă de PNL ca director interimar la TVR