EXPLOZIV/Marian Iancu s-a pus pe TURNAT foști miniștri PSD la DNA

EXPLOZIV/Marian Iancu s-a pus pe TURNAT foști miniștri PSD la DNA

In lumea fotbalului, dar nu nu numai, Marian Iancu este cunoscut drept „Elefantul”. Iar dupa cum sustin sursele noastre, de veridicitatea acestui apelativ s-ar fi convins acum si procurorii anticoruptie, chiar daca interesul acestora se datoreaza, desigur, mai mult memoriei excelente a lui Iancu, decat fizicului acestuia. 

Marian Iancu stie foarte multe despre politicienii care s-au perindat la guvernare

Cert este ca afaceristul, care atata amar de vreme a fost un rasfatat al liderilor politici care s-au perindat pe la guvernare, are ce sa povesteasca. Mai ales ca, dupa cum se stie, acesta a primit de curand si mai multe lovituri pe care le considera ca fiind aplicate „sub centura”. Astfel, in timp ce se afla in penitenciar, dupa ce a primit la sfarsitul anului trecut o condamnare definitiva de12 ani in dosarul RAFO, „Elefantul” s-a mai capatuit cu inca o condamnare mare, de 14 ani, in dosarul CAROM. Si asta cu doar cateva ore inainte ca faptele sale sa se prescrie!

Tender a furat startul 

In dosarul RAFO, Marian Iancu a fost condamnat, in luna octombrie a anului trecut, la 12 ani de inchisoare. Fratele sau, Octavian Iancu a primit la randul sau o pedeapsa de10 ani. Iar judecatorii au decis confiscarea de la cei doi, acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani, a unei sume totale de 91 milioane de dolari, la care se adauga indicele inflatiei. Insa emotiile nu au incetat pentru cel poreclit „Elefantul”. Care, aflat dupa gratii, a aflat cu stupoare ca miliardarul Ovidiu Tender, colegul sau de lot din dosarul CAROM ar fi cazut la pace cu procurorii anticoruptie, facand chiar o intelegere legala de colaborare cu acestia. In mod straniu insa, Ovidiu Tender, desi a furat startul marturisirilor, tot s-a ales cu o condamnare de 12,7 ani de inchisoare. Ce-i drept, recordmanul absolut si in dosarul CAROM a fost tot Marian Iancu, care a mai „incasat” astfel inca 14 ani. Insa, cu siguranta, nervii celor implicati in aceasta ancheta au fost zdruncinati nu atat de condamnarile primite, cat de faptul ca acestea s-au pronuntat cu nici 24 de ore inainte de prescrierea legala. Deci, cu nicio zi inainte sa scape pentru totdeauna de acuzele aduse!

Bica, de-abia la inceput 

La un moment dat, probabil ca Ovidiu Tender a crezut ca isi va scapa pielea, punand-o pe tava DNA pe nimeni alta decat fosta sefa a DIICOT. Numai ca Alina Bica este cercetata in mai multe dosare si, se pare, acesta este doar inceputul. Cert este ca, daca Tender a ajuns sa se ceara „la vorbitor” doar pentru a-si continua razboiul surd purta cu Alina Bica, Marian Iancu, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra a facut propria „obsesie”. Interesant este insa motivul pentru care Iancu a apucat-o pe acest drum. Caci, avand deja la activ doua condamnari definitive in dosare diferite si ambele mai mari de 10 ani este greu de crezut ca acesta se mai poate astepta la vreo clementa.

Nu uita si nu iarta!

Desigur ca pentru procurori, eventuala „spovedanie” a lui Marian Iancu este o adevarata mina informativa. Mai ales ca acesta s-a invartit si a facut afaceri de miliarde in cele mai inalte sfere de influenta vreme indelungata, astfel ca „memoriile” sale ar putea acoperi o perioada intinsa, cuprinsa intre Guvernul Adrian Nastase si mergand pana in zilele noastre. Iar daca „elefantul” Iancu s-a decis sa nu uite si, mai ales, sa nu ierte, atunci noi nume rasunatoare de politicieni, inclusiv de fosti premieri, ministri si nenumarati alti demnitari vor intra, cat de curand, in malaxorul justitiei.  Cătălin TACHE


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...