EXPLOZIV/NOU dosar la DNA! AUDIERI la foc automat!

EXPLOZIV/NOU dosar la DNA! AUDIERI la foc automat!

Procurorii DNA au deschis un dosar penal in rem in cazul construirii segmentului de drum Cunta-Saliste, de pe autostrada Sibiu-Orastie, tronson afectat de probleme si care a fost inchis si demolat partial la nici un an de la deschidere, informeaza Digi24. Ancheta DNA vine dupa ce atat CNADNR, cat si Ministerul Transporturilor in urma unui raport al Corpului de Control, au sesizat procurorii de posibile probleme in desfasurarea contractului. Potrivit Digi 24, DNA a ridicat mai multe documente si a audiat mai multi angajati ai CNADNR, inclusiv directorul general Narcis Neaga.

DNA are indicii ca, in cadrul acestui proiect, unii responsabili s-ar face vinovati de abuz in serviciu, fapte de coruptie si de deturnare de fonduri europene, insa deocamdata nu exista persoane puse sub acuzare, scrie Digi24.ro

In ultimele luni, procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la sediul CNADNR. Exista o suspiciune ca, la sediul CNADNR, se afla inscrisuri cu privire la derularea contractului de executie pentru lotul trei al acestei autostrazi. E vorba despre documente privind transferul unor sume de bani in baza unor contracte ce atesta operatiuni comerciale fictive, contracte de consultanta ce disimuleaza plata unor foloase necuvenite.

Potrivit informatiilor Digi24, au fost chemati la audieri mai multi angajati ai CNADNR, inclusiv seful companiei de stat, dar si ai firmei de consultanta care au supravegheat realizarea acestui lot de autostrada la inceputul anului trecut.

In urma cu o luna, pe 9 noiembrie, Compania de Autostrazi a depus o plangere penala fata de constructorul italian Impregilo in cazul lotului inchis si demolat din autostrada Sibiu - Orastie.

La doua zile dupa, Ministerul Transporturilor anunta concluziile unui raport al Corpului de Control cu privire la activitatea CNADNR in cazul autostrazii Sibiu - Orastie. In raportul publicat de MT erau identificati 12 responsabili, printre ei se afla si Narcis Neaga, actualul director al CNADNR.

Ministrul de atunci, Iulian Matache, l-a "mustruluit" pe Neaga si echipa de conducere a CNADNR, dar nu i-a cerut demisia, insa a anuntat ca a trimis concluziile raportului la DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …