EXPLOZIV/O poveste FASCINANTĂ/VIDEO

EXPLOZIV/O poveste FASCINANTĂ/VIDEO

Agafia Likova, ultimul membru in viata al unei familii foarte religioase care a fugit de civilizatie in 1936, a fost evacuata aerian din taigaua siberiana. 

Agafia Likova este ultimul membru in viata al unei familii foarte religioase care a fugit de civilizatie in 1936. Familia ei a trait izolata in taigaua siberiana, fara a sti de al Doilea Razboi Mondial pana cand nu au dat din greseala peste ei niste geologi in 1978.

Dupa ce a contactat autoritatile ruse cu ajutorul unui telefon prin satelit pentru a cere ajutor medical, guvernatorul Aman Tuleiev a ordonat evacuarea ei din casa aflata in apropierea raului Abakan la un spital din Tashtagol, potrivit unui site regional din Kemerovo, citat de The Guardian .

Femeia acuza dureri acute la picior. Doctorii au "eliminat durerea acuta" si intentioneaza sa o tina internata in spital saptamana viitoare, precizeaza site-ul. Ziarul Komsomolskaya Pravda scrie ca durerile sunt provocate de deteriorarea cartilagiilor.

Poveste incredibilă

Membru al sectei Vechii Credinciosi, care s-a scindat din Biserica Ortodoxa Rusa in urma cu 350 de ani, tatal Agafiei Likova, Karp, si-a luat sotia si cei doi copii , plecand in taiga dupa ce o patrula sovietica i-a impuscat fratele. Acestia s-au stabilit in cele din urma la peste 240 km distanta de cel mai apropiat sat. Familia a supravietuit pe cont propriu timp de zeci de ani, in casa lor izolata, intr-o zona in care temperaturile coboara in timpul iernii la -40 grade Celsius. Nu au avut arme, sare sau utilaje metalice. 

Agafia, cel mai tanar din cel patru copii ai familiei, nu a cunoscut pana la varsta de 35 de ani nicio alta persoana din afara familiei sale, a citit doar Biblia si carti de rugaciuni, si nu a gustat paine sau lapte. Cand vorbeste, foloseste expresii invechite si termeni religiosi. A trait singura de cand tatal sau a murit in 1988, desi se mai intalneste uneori in cautarile sale dupa mancare cu ursi si vulpi.

Anul trecut, regizoare britanica Rebecca Marshall a inceput sa lucreze la un documentar despre Likova, numit "Padurea din mine".

"Cand m-am intalnit, in sfarsit, cu Agafia, m-a surprins ca, mai degraba decat sa para o situatie primitiva, se simtea ca si cum as fi ajuns in viitor - intr-o lume in care nu exista tehnologie, padurea vasta fiind plina de gunoaie spatiale", a declarat Marshall, referindu-se la faptul ca locuinta Agafiei se afla sub traseul de zbor al rachetelor lansate de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan. "Este un loc incredibil si frumos".





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...