EXPLOZIV/Penalul a RĂMAS în Mexic! La o CURSĂ de F1, pe banii NOȘTRI! Amănunte INCENDIARE

EXPLOZIV/Penalul a RĂMAS în Mexic! La o CURSĂ de F1, pe banii NOȘTRI! Amănunte INCENDIARE

Penalul Victor Ponta a plecat într-o delegație în Mexic, la un summit al funcționarilor, doar pentru a asista la cursa de Formula 1! Biroul de Presă al Guvernului a anunțat, miercuri, că primul-ministru face o deplasare de lucru în Mexic la invitația președintelui Enrique Peńa Nieto. Inițial, delegația română trebuia condusă de Radu Puchiu, secretar de stat la Cancelaria premierului, invitația fiind pentru reprezentarea României la un summit  internațional destinat funcționarilor publici și reprezentanților societății civile. Penalul a decis să profite de acest eveniment din Mexic pentru a putea merge, în cadrul delegației oficiale, la cursa de Formula 1 din acest weekend din capitala mexicană.

În acest sens, deși întâlnirile oficiale s-au terminat încă de joi, Victor Ponta va mai petrece trei zile în Ciudad de Mexico. 

“Am avut astăzi o întrevedere cu președintele mexican, Enrique Peńa Nieto, la Palatul Național din capitala Ciudad de Mexico, în marja Summit-ului Global pentru Guvernare Deschisă. Este prima vizită în ‪Mexic‬ la nivel de prim-ministru din ultimii 25 de ani!”, a scris Victor Ponta pe contul său personal de Facebook, aseară, după ora 22.00.

Întâlnirea cu președintele mexican, cel care este și șeful guvernului în statul latino-american, a făcut parte dintr-o vizită pe care șeful guvernului a anunțat-o de miercuri. Într-un comunicat oficial al Guvernului s-a precizat că primul-ministru român va pleca pe continentul american pentru a răspunde unei invitații a șefului statului mexican.

În realitate, așa cum ne-au precizat chiar surse din Palatul Victoria, invitația era una generală, iar delegația română din Mexic urma să fie condusă de secretarul de stat de la Cancelaria premierului, Radu Puchiu, cel ce ocupă și funcția de șef al Departament de servicii online și design în cadrul Guvernului. De altfel, acesta este și cel care se ocupă de creșterea transparenței datelor oferite de guvernul român în cadrul Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă, la care România a aderat, participând ca reprezentant al țării noastre la toate evenimentele de acest gen.

Marele Premiu al Mexicului are loc în acest weekend

Mai mult, motivul pentru care Ponta a decis să facă deplasarea în Mexic pentru a asista la un summit care nu este destinat miniștrilor, premierilor sau șefilor de stat este dat de organizarea în aceeași perioadă a Marelui Premiu de Formula 1 al Mexicului, șeful executivului de la Bucureștii fiind un pasionat al sporturilor cu motor.

Reprezentanții Guvernului care au fost contactați de Cetățeanul.net nu au putut să ne precizeze exact data la care se va întoarce în țară Victor Ponta și nici date privitoare la costurile acestei delegații.

Premierul român, printre ONG-isti, judecători și secretare din primării

Faptul că summit-ul din Mexic, la care participă premierul României, este destinat funcționarilor de stat reiese din agenda evenimentului. În afara lui Victor Ponta (care nici măcar nu este prezentat ca primul-ministru al României, ci simplu Victor Ponta, ca și participanții care plătesc pentru a asista la eveniment), cel mai important participant vine tot din Balcani. Este vorba de vicepreședintele parlamentului de la Belgrad, Gordana Comic.

Spre exemplu, pe lista participanților, în jurul numelui lui Ponta se mai află: Maikol Porras, consultant și reprezentant al societății civile; Hal Plotkin din partea Creative Commons din USA; Mariel Ponce, judecător în cadrul tribunalului din statul mexican Queretaro; Carolina Poza, de la secratariatul primăriei din Quito, capitala Ecuadorului; și Dante Preisser, funcționar în cadrul Biroului Procurorului General din Mexic. 

Vizită oficială de o zi, vacanță de trei zile

Președintele mexican, dar și ministrul Economiei, Ildefonso Guajardo Villarreal,  l-au primit pe Victor Ponta încă de joi, vizitele premierului roman au fost stabilite în ultimul moment, la solicitarea Ministerului de Externe de la București, și nu au durat mai multe de 15 minute, așa cum ne-a precizat sursă din Guvern.
Aceeași sursă ne-a transmis că deși vizitele oficiale ale premierului s-au finalizat, iar discursul său din cadrul summit-ului a avut loc pe 28 octombrie, acesta se va întoarce în țară doar la începutul săptămânii viitoare.

Asta pentru a-i permite lui Victor Ponta să asiste la cursa de Formula 1 de duminică din Ciudad de Mexico.   SURSA/cetateanul.net


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei