EXPLOZIV/Putin a CEDAT NERVOS? Serviciile OCCIDENTALE au început ATACUL?

EXPLOZIV/Putin a CEDAT NERVOS? Serviciile OCCIDENTALE au început ATACUL?

Cu doar cateva saptamani inainte de moartea sa, ce a avut loc pe 3 ianuarie, generalul colonel Igor Sergun, directorul serviciului de informatii militare rusesc, a fost trimis la Damasc cu o misiune delicata. Acesta a transmis un mesaj de la Vladimir Putin catre Bashar al-Assad: Kremlinul crede ca a venit timpul ca presedintele sirian sa se dea la o parte, scrie Financial Times.

Assad a refuzat furios propunerea.

 Moscova a negat informatiile prezentate de publicatia de business. “Nu, nu este asa”, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitry Peskov, potrivit agentiei Tass.

Financial Times scrie ca a obtinut informatiile de la doi oficiali de rang inalt din servicii de informatii occidentale.

Acest eveniment se traduce printr-o schimbare spectaculoasa de situatie in privinta regimului sirian, sprijinit puternic pana acum de Rusia, care a refuzat sa negocieze cu Vestul o plecare a lui Bashar al-Assad.

Vestile despre propunerea secreta prezentata de Sergun - o tranzitie la putere ce ar mentine regimul alawit dar ar deschide usa pentru negocieri cu rebelii moderati - s-a adaugat sentimentului crescand de optimism din randul agentiilor de informatii occidentale.

Interventia militara a Moscovei in conflictul sirian, in favoarea Damascului, inceputa in septembrie, si-a atins limitele.

"Domnul Putin s-a uitat mai atent la ce ascunde regimul sirian", a spus un oficial dintr-un serviciu secret occidental, "si a aflat ca sunt mai multe probleme decat stia cand a batut palma".

Mesagerul lui Putin, Igor Sergun, directorul Serviciului de Spionaj Militar din Rusia a murit "in mod neasteptat", a anuntat Kremlinul la inceputul anului, intr-un scurt comunicat de presa, fara a preciza cauza mortii oficialului rus.

Igor Sergun avea 58 de ani si conducea Serviciul de Spionaj Militar de la Moscova din anul 2011, scrie Wall Street Journal. Igor Sergun a revitalizat temutul GRU de la preluarea conducerii si a avut un rol decisiv in operatiunile militare care au dus la anexarea ilegala a Crimeei si la preluarea controlului de facto asupra estului Ucrainei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...