Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

EXPLOZIV/Radu Budeanu a RECUNOSCUT că este INTERMEDIARUL MITEI dintre Buzăianu și Udrea. Tot el a intermediat și CREANȚA prin care Udrea urma să devină PROPRIETARUL Evz

Radu Budeanu a recunoscut că a intermediat mita de 5 milioane de dolari pentru Elena Udrea. Radu Budeanu a scăpat de arest deoarece și-a recunoscut faptele. Procurorii au dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile. Cauțiunea stabilită este de 2 milioane de lei.  Dacă nu plătește cauțiunea, Budeanu poate fi reținut.

El este inculpat pentru trafic de influență și spălare de bani în dosarul în care Elena Udrea a pretins mită 5 milioane USD de la Nicolae Bogdan Buzăianu, unul dintre "băieții deștepți" din energie.

Potrivit procurorilor DNA, în vara anului 2010, "inculpata Udrea Elena Gabriela în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și membru la Guvernului și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediul inculpatului Budeanu Radu Ioan, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de omul de afaceri derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA".

În același context, la sfârșitul anului 2011, inculpatul Budeanu Radu Ioan a primit de la același om de afaceri o parte din suma de bani pretinsă de inculpată. 

​La începutul anului 2012, în scopul menționat mai sus, "inculpatul Budeanu Radu Ioan i-a remis inculpatei Udrea Elena Gabriela suma de 3.800.000 USD primită de la omul de afaceri și i-a înlesnit preluarea unei creanțe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media".

Pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanței de 900.000 de euro, și implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass media, inculpatul Budeanu Radu Ioan a facilitat inculpatei Udrea Elena Gabriela încheierea unui contract de novație cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri și o altă societate recomandată de inculpata Udrea Elena Gabriela. 

Societatea comercială cu activitate în mass media este cotidianul Evenimentul Zilei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ionela Arcanu, adevăruri crunte despre Toader!

2 ALERTĂ Priviți ce este la Botoșani! Dragnea a chemat jandarmii! VIDEO

3 VIDEO Imagini INCREDIBILE! Priviți, Dragnea, huiduit și băgat pe furiș în Casa Sindicatelor din Botoșani!

4 Caracatița. Toate instituțiile lui Dragnea.

5 De ce sondajele nu mint. Cum era PSD în 2016 și cum arată în 2019

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi