EXPLOZIV/Răspuns ''UCIGAȘ'' al ministresei MEDIULUI pentru DEMAGOGII ''fă, Doina'' și țărănușul penal

EXPLOZIV/Răspuns ''UCIGAȘ'' al ministresei MEDIULUI pentru DEMAGOGII ''fă, Doina'' și țărănușul penal

Cu tupeul de infractor ce-l caracterizează, Liviu Dragnea și „fă, Doina” fostul ministru PSD al Mediului i-au transmis „îngrijorați” o scrisoare actualului guvern în care îi anunță că „nu am observat niciun început de dezbatere, nicio abordare incipientă, fapt ce ne îngrijorează foarte tare, deoarece, fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil.” Știam că miniștrii PSD nu au bun-simț, a se vedea Ponta, Vâlcov, Teodorovic, Bănicioiu dar și după moartea politică încă mai mișcă?

Ieri, cu eleganță și zvâc, noul ministru al Mediului i-a plesnit cu o scrisoare pe cei doi demagogi:

„Referitor la scrisoarea deschisă din data de 19 decembrie 2015, adresată conducerii MMAP din partea președintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea și doamnei deputat Doina Pană, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, transmite următorul răspuns:

Stimate domnule Președinte PSD Liviu Dragnea

Stimată doamnă deputat Doina Pană

Apreciez grija pe care o purtați pădurilor României și preocuparea la care faceți referire de a lupta cu 'sistemului mafiot' din acest sector, consolidat, din păcate, de-a lungul anilor, prin felul în care a fost guvernat acest domeniu sub diversele regimuri politice care s-au succedat la cârma țării

Prioritățile mele și ale Ministerului pe care îl conduc, includ deja, pentru anul 2016, toate aspectele menționate în scrisoarea dumneavoastră, cu privire la continuarea și îmbunătățirea inițiativelor cu impact pozitiv demarate de guvernările anterioare. Consider absolut firesc să fie așa, întrucât coerența și continuitatea măsurilor de guvernare eficiente sunt, pentru mine, un principiu de lucru în acest mandat.

În acest context, vă asigur că atât îmbunătățirea eficienței sistemului 'Radarul Pădurilor', cât și dezvoltarea legislației subsecvente pentru implementarea Codului Silvic se regăsesc în planul de măsuri sectoriale pe care îl pregătim acum, la Minister. Deja lucrăm la reactivarea grupurilor de lucru inițiate de echipa din guvernarea anterioară și stabilirea calendarului de consultări. Veți fi de acord cu mine însă, că în cele câteva săptămâni de când o nouă echipă a preluat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu se pot rezolva problemele complexe cu care se confruntă sectorul forestier din România.

În ceea ce privește referința dumneavoastră la 'haosul' creat pe piața lemnului, după cum bine știți, este rezultatul unor reglementări aprobate, cu doar câteva săptămâni în urmă, de către guvernul Ponta. Pot să vă asigur că avem în vedere identificarea de urgență a problemelor ce țin de implementarea acestei reglementări, dar fără a ne propune să intervenim în mecanismele de piață deja declanșate, care trebuie să își facă efectul și pe piața lemnului.

Echipa de specialiști de la Direcția Generală Păduri din cadrul MMAP, conștientă de problemele din sector, și-a asumat responsabilitățile ce îi revin în inițierea sau finalizarea mecanismelor și a procedurilor ce vor contribui în mod critic la o mai bună fundamentare a deciziilor din sectorul forestier.

Închei cu speranța că sincera dumneavoastră preocupare pentru buna gestionare a pădurilor României va conduce la o colaborare constructivă și eficientă cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și că mă veți susține în eforturile de a contribui la îmbunătățirea managementului capitalului forestier, într-adevăr o resursă strategică a României. Cristiana Pașca Palmer

Andrei Paraschiv/Curentul



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia