EXPLOZIV/Rusia, Serviciile și „MISIUNILE” lui Ponta în Moldova. Amănunte INCENDIARE!

EXPLOZIV/Rusia, Serviciile și „MISIUNILE” lui Ponta în Moldova. Amănunte INCENDIARE!

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a vorbit într-o ediție recentă din noul an a emisiunii ”Dosar de politician” despre cum influențează lupta dintre Occident și Rusia viața politică și economică din România.

Astfel, Mănăstire a explicat faptul că se duce o adevărată lutpă între Rusia și Occident pe sferele de influență în contextul în care rușii își întind puterea tot mai mult către Republica Moldova prin figura oligarh moldovean, Vladimir Plahotniuc, aflat în relații suspecte de amiciție cu fostul premier Ponta. Prietenia dintre cei doi s-ar baza pe ideea sprijinului politic recipric, exprimă Silviu Mănăstire.

Jurnalistul își pune și o întrebare cheie: „Cum se face însă că premierul României a intrat în anturajul acestui controversat Plahotniuc, cel care este acum adevăratul stăpân al Moldovei? Ce au păzit serviciile secrete românești?” si prezintă dezvăluiri incendiare despre demnitarul moldovean.

Vă prezentăm mai jos pastila de investigație a lui Silviu Mănăstire prezentată în emisiunea „Dosar de politician”:

„Atenţie la Rusia în 2016, ne avertiza zilele trecute fostul preşedinte Traian Băsescu. Ocupat cu arestările de zi cu zi, statul român uită că se află în plin război atipic cu Federația Rusă. Ruşii câștigă decisiv teren în Republica Moldova, iar fostul pământ românesc a reintrat de facto sub controlul Moscovei. Chiar în acest moment la Chișinău, forțele proruse vor să-l impună ca prim-ministru pe controversatul oligarh moldovean, Vladimir Plahotniuc.

Plahotniuc este miliardar în euro, controlează trei partide parlamentare, aproape toată presa de la Chișinău, multe companii de stat și băncile din Moldova; finul lui Plahotniuc este președintele Parlamentului; inima lui Plahotniuc bate la Moscova, iar obiceurile sale în afaceri și politică sunt pe deplin rusești. Plahotniuc este părintele atacurilor raider, (adică al preluărilor în forță), prin care a pus control pe o serie de bănci și companii din Moldova.

Victor Ponta a participat la un eveniment caritabil al miliardarului moldovean organizat de una din fundațiile sale. Ciudat este că Plahotniuc și Ponta au dezvoltat o relație de amiciție și de sprijin politic reciproc. În ultimii trei ani Ponta a făcut cărare la Chișinău căutând tot felul de pretexte pentru a-i ajuta pe frații de peste Prut. Aici l-a întâlnit foarte des pe acest Plahotniuc.

Mai mult, fostul premier moldovean Iurie Leancă, care se declară proeuropean, a făcut campanie electorală pentru Ponta, iar opinia publică de la Chișinău știe că Leancă este marioneta aceluiași Plahotniuc. Ponta și Leancă spun unul despre celălalt că sunt prieteni. Cum se face însă că premierul României a intrat în anturajul acestui controversat Plahotniuc, cel care este acum adevăratul stăpân al Moldovei? Ce au păzit serviciile secrete românești?

Despre Plahotniuc serviciile românești și cele ale NATO știu că este cetățean român, el are de fapt două identităăți paralele în România. În pașaportul românesc Plahotniuc poartă numele de Vladimir sau Vlad Ulinici. Informații publicate de jurnaliștii de investigație din Scoția arată că Plahotniuc ar avea legături cu ceea ce se numește „jaful secolului”, prin care a fost furat 1 miliard de dolari din băncile din Republica Moldova. Scheme financiare elaborate arată că miliardul de dolari a fost sifonat prin intermediul unor companii fantomă controlate de Plahotniuc și afaceristul Ilan Shor.

Victor Ponta nu a explicat ce fel de relație are cu Plahotniuc. La fel, fostul premier a stârnit controverse în anii 2013 și 2014, când în mod succesiv a vizitat mai multe țări din fosta Federație Rusă. Ponta a avut întâlniri în Kazakstan și Azerbaidjan cu reprezentanții companiilor petroliere Kazmunaigaz și SOCAR. Pentru Kazmunai guvernul Ponta a aprobat o ștergere de datorii uriașă în valoare de câteva sute de milioane de dolari în afacerea Rompetrol – compania cumpărată de kazahi de la Dinu Patriciu.

În tot acest hățiș de informații și relații care au în centru jocul de putere din Republica Moldova este clar că România, Statele Unite și NATO de-o parte și Rusia de cealăltă, se luptă în subterane. Dacă tot s-a întrebat Victor Ponta de ce a pierdut alegerile prezindențiale, fostul premier ar trebui să-și aducă aminte de implicarea prietenului său Sebastian Ghiță în alegerile din Moldova.

Procurorii DNA lucrează la un dosar în care Ghiță este suspectat că a finanțat cumpărarea de voturi in Republica Moldova pentru Ponta cu suma de 350 de mii de euro. Evident, Seby Ghiță îl cunoaște foarte bine pe același oligarh Vladimir Plahotniuc, care nu este nici el străin de modul în care s-a făcut campanie pentru Ponta la Chișnau.

Viața politică și economică din România este influențată de lupta dintre Occident și Rusia: lupta anticorupție făcută de DNA (cu toate lucrurile bune sau mai puțin bune), schimbarea guvernului Ponta și ascensiunea lui Cioloș sunt doar episoade dintr-un război mai mare.”, a conchis Mănăstire în pastila sa de investigație de la postul B1 TV.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”